Slovenski novinarji leta 1990 za spremembo niso oblegali Mateje Svet, ampak njeno prijateljico iz smučarskega kluba Novinar Veroniko Šarec. Foto:
Slovenski novinarji leta 1990 za spremembo niso oblegali Mateje Svet, ampak njeno prijateljico iz smučarskega kluba Novinar Veroniko Šarec. Foto:
Martina Navratilova
Martina Navratilova je v karieri osvojila neverjetnih 167 turnirjev za WTA. Foto: EPA

To je bila edina zmaga Ljubljančanke (rojene leta 1968), ki je bila večinoma v senci izjemne Mateje Svet. Svetova je bila na tej tekmi peta, med deseterico pa je bila tudi Nataša Bokal (9.). Šarčeva je preprečila trojno avstrijsko zmago, saj je drugo mesto z zaostankom 26 stotink zasedla Monika Maierhofer, tretja je bila Claudia Strobl, četrta pa Ida Ladstäter.

1971
Rodil se je alpski smučar Lasse Kjus. S Kjetilom Andrejem Aamodtom sta poldrugo desetletje sestavljala zmagovito norveško kombinacijo, ki je bila posebej nevarna na največjih tekmovanjih. Kjus je na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah skupaj osvojil kar 16 medalj. Ima tudi dva velika kristalna globusa (1996, 1999) za skupno zmago v svetovnem pokalu. Njegovo bogato smučarsko znanje dokazujejo tudi zmage v vseh disciplinah svetovnega pokala.

1973
Na finalni tekmi ameriškega nogometa je ekipa Miami Dolphins premagala Washington Redskinse in postala prvo moštvo, ki je sezono Lige NFL končalo brez poraza.

1985
Martina Navratilova je dobila svoj stoti turnir od 167. Med posameznicami je največja teniška igralka vseh časov dobila 18 turnirjev za grand slam: tri Odprta prvenstva Avstralije, dve Odprti prvenstvi Francije, devet Wimbledonov in pet Odprtih prvenstev ZDA.

1995
Italijanski alpski smučar Pietro Vitalini je brutalno padel na smuku v Kitzbühlu, nato pa nekaj ur kasneje (tisti dan so izpeljali dva smuka) na Streifu osvojil peto mesto.

1996
Na slalomski tekmi v Garmisch Partenkirchnu je zmagala Urška Hrovat, kar je bila njena tretja zmaga. Druga je bila Avstrijka Elfi Eder, tretja pa Italijanka Roberta Serra.

2000
Avstralski plavalec Matt Welsh je na tekmi svetovnega pokala v Hobartu postavil nov svetovni rekord na 50 m hrbtno hrbtno. S 24,11 je za stotinko sekunde izboljšal rekord Američana Neila Walkerja.

2007
Avstrijski alpski smučar Mario Matt je v Wengnu dobil superkombinacijo, potem ko je bil po smuku šele na 34. mestu. Ker je nekaj smukačev odpovedalo slalomski nastop, se je na slalom pognal kot prvi in izkoristil slabe tekmovalne pogoje.