Nikos Galis je najboljši evropski strelec vseh časov. Foto: EPA
Nikos Galis je najboljši evropski strelec vseh časov. Foto: EPA
Steffi Graf
Steffi Graf je za številne najboljša teniška igralka vseh časov. Foto: EPA
Asafa Powell
Asafa Powell je v Atenah postavil takratni svetovni rekord na 100 metrov. Foto: EPA

Najboljši igralec prvenstva je bil brez dvoma Nikos Galis, zlato generacijo pa so sestavljali še Fassoulas, Giannakis, Hristodoulou ... Na trenerski klopi je bil Costas Politis.

1969
Rodila se je nemška teniška igralka Steffi Graf, zmagovalka 107 WTA-turnirjev, med katerimi je 22 turnirjev za grand slam. V Melbournu je zmagala štirikrat, v Parizu šestkrat, v Wimbledonu sedemkrat in v New Yorku petkrat, če omenimo le največje turnirje na svetu. Leta 1988 je osvojila kar vse štiri v eni sezoni, z zlato medaljo na olimpijskih igrah v Seulu pa je Grafovi, ki je poročena z Andrejem Agassijem, uspel zlati grand slam. Četvorček ji je uspel tudi leta 1993.

1972
Napadalec mostarskega Veleža Dušan Bajević je na nogometnem turnirju za Pokal neodvisnosti Brazilije v Curitibi dosegel pet golov za zmago plavih proti Venezueli z 10:0. Med strelce so se vpisali še Danilo Popivoda, Dragan Džajić, Jovan Aćimović, Dragoslav Stepanović in Josip Katalinski.

1974
Rodil se je krilni košarkar Geoplina Slovana Saša Dončič. Dvometraš spada med najboljše košarkarje v zgodovini državnega prvenstva, potem ko mu niti s Pivovarno Laško niti s Krko ni uspelo slaviti državnega naslova, pa mu je to v sezoni 2006/07 končno uspelo pri Heliosu, leto kasneje pa še z Union Olimpijo.

1991
Ameriški šprinter Leroy Burrell je v New Yorku postavil takratni svetovni rekord na 100 metrov. S časom 9,90 je bil dve stotinki hitrejši od prejšnjega rekorda, ki je bil v lasti Carla Lewisa.

1997
20-letna plavalka Nataša Kejžar je na sredozemskih igrah v Bariju na 100 metrov prsno z državnim rekordom 1:11,74 osvojila srebrno medaljo.

2005
Jamajčan Asafa Powell je v Atenah z izidom 9,77 postavil takratni svetovni rekord na 100 metrov.