Darko Milanič je s sijajnim lobom poslal žogo prek črte, a sodnik Heynemann tega ni videl. Foto: RTV SLO
Darko Milanič je s sijajnim lobom poslal žogo prek črte, a sodnik Heynemann tega ni videl. Foto: RTV SLO
Bora Milutinović se
Bora Milutinović se je s petimi različnimi državami uvrstil na mundial. Foto: EPA
Martina Hingis
Martina Hingis je leta 1997 zmagala na US Opnu. Foto: EPA
Klemen Lavrič in Matej Mavrič
Režiserja preobrata za zmago Slovenije nad Moldavijo: Klemen Lavrič v objemu Mateja Mavriča. Foto: EPA

Varovanci trenerja Zdenka Verdenika so povedli v 16. minuti. Zadel je Sašo Udovič. Tri minute pozneje je izenačil Alessandro Costacurta. V drugem polčasu je nemški sodnik Bernd Heynemann razveljavil regularen zadetek Darka Milaniča, saj je žoga prešla golovo črto.

1944
Rodil se je srbski nogometni trener Velibor "Bora" Milutinović. Kot edinemu mu je uspelo popeljati pet različnih reprezentanc na svetovno prvenstvo. Najprej mu je to uspelo z Mehiko leta 1986, leta 1990 je vodil Kostariko, leta 1994 ZDA, leta 1998 Nigerijo in leta 2002 Kitajsko. S prvimi štirimi se je uspel prebiti v 2. krog tekmovanja, le s Kitajci je obstal v predtekmovanju.

1953
Ameriška teniška igralka Maureen Connolly je zmagala na Odprtem ptvenstvu ZDA in s tem postala prva igralka, ki ji je uspelo osvojiti vse štiri turnirje za grand slam v eni sezoni.

1997
Švicarka Martina Hingis je v finalu teniškega turnirja za grand slam v New Yorku premagala Američanko Venus Williams s 6:0 in 6:4. To je bil edini naslov Hingisove na Odprtem prvenstvu ZDA.

2001
Plavalec Peter Mankoč je na sredozemskih igrah v Tunisu osvojil zlato medaljo na 200 metrov mešano.

2002
Slovenska nogometna reprezentanca je na stadionu za Bežigradom odlično začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2004. Varovanci selektorja Bojana Prašnikarja so s 3:0 odpravili Malto. Prvi zadetek za Slovenijo je v svojo mrežo zabil branilec Malte Debono (37.). V drugem polčasu sta zmago potrdila Ermin Šiljak v 59. minuti in Sebastjan Cimerotič v sodnikovem podaljšku.

2003
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je skupaj z Američanom Bobom Bryanom zmagala med mešanimi dvojicami na Odprtemu prvenstvu ZDA v New Yorku. V finalu moških je Američan Andy Roddick s 6:3, 7:6 in 6:3 premagal Španca Juana Carlosa Ferrera. To je bil edini grand slam naslov v Roddickovi karieri, ki jo je končal z Odprtim prvenstvom ZDA 2012.

2005
Slovenski nogometaši so v kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2006 v Kišinjovu premagali Moldavijo z 2:1. Po zaostanku v prvem polčasu je v drugih 45 minutah sledil preobrat. Po samo 26 sekundah 2. polčasa je rezervist Klemen Lavrič izkoristil podajo Aleksandra Rodiča in z glavo poravnal izid. To je bil sploh prvi gol Trboveljčana za reprezentanco. Slovenci so prevzeli pobudo in v 57. minuti kronali premoč. Podajo Nastje Čeha s prostega strela je Matej Mavrič z glavo in ob pomoči Catinsusa spravil v mrežo.

2011
Rusko hokejsko moštvo Lokomotiva Jaroslavelj je doživelo veliko tragedijo. V letalski nesreči so z izjemo enega umrli vsi člani moštva. Klubsko letalo jak-42 je padlo kmalu po vzletu z letališča v Jaroslavlju, mestu, ki leži 250 km severno od Moskve. Letalo naj bi preletelo le kakšnih 500 metrov, ko se je zrušilo, nato pa ga je zajel ogenj. Na krovu letala, ki je bilo namenjeno na uvodno tekmo sezone lige KHL v Minsk, je bilo 37 članov moštva in osem članov posadke, skupaj torej 45 potnikov. Nesrečo je preživel le eden. Med žrtvami so bili tudi Čehi Karel Rahunek, Jan Marek in Josef Vašiček, slovaški zvezdnik Pavol Demitra, Šved Stefan Liv. Ekipo je vodil Kanadčan Brad McCrimmon, nekdanji pomočnik pri Detroit Red Wingsih.