Rene Mlekuž je v Veysonnazu osvojil drugo mesto. Foto: EPA
Rene Mlekuž je v Veysonnazu osvojil drugo mesto. Foto: EPA
Jack Nicklaus
Jack Nicklaus je živa legenda golfa. Foto: EPA

20-letni Mlekuž je imel na prvi progi osmi čas, na koncu pa je dosegel največji uspeh v karieri. Za Francozom Sebastienom Amiezom je zaostal 37 stotink. Jure Košir je bil po prvi vožnji tretji, v finalu pa je odstopil. Predtem je Mlekuž le enkrat osvojil točke, in sicer za 27. mesto. Pozneje ni več stopil na zmagovalni oder tekem svetovnega pokala.

1911
V Monaku so prvič priredili reli Monte Carlo, s katerim še danes začenjajo sezono najboljši vozniki relija na svetu.

1922
V Švici so izpeljali prvo slalomsko tekmo v alpskem smučanju.

1940
Rodil se je najboljši igralec golfa do zdaj Jack Nicklaus. V svetovnem vrhu je bil od 60. do konca 90. let. Osvojil je rekordnih 18 "majorjev" in je eden izmed petih igralcev z grand slamom - zmago na vseh štirih največjih turnirjih. Šestkrat je zmagal na mastersu, petkrat na prvenstvu PGA, štirikrat na Odprtem prvenstvu ZDA in trikrat na Odprtem prvenstvu Velike Britanije. Leta 1978 ga je revija Sports Illustrated razglasila za športnika leta.

1963
Rodil se je nigerijski košarkar Hakeem Olajuwon, eden najboljših centrov v zgodovini Lige NBA. "Hakeem the Dream" je bil leta 1985 s povprečjem 20,6 točke in 11,9 skoka na tekmo drugi najboljši novinec sezone - takoj za Michaelom Jordanom. S Houstonom je leta 1994 in 1995 osvojil šampionski prstan.

1975
Rodil se je angleški nogometaš Nicky Butt. Kariero je začel pri Manchester Unitedu. Trenutno je igralec Newcastla.

1990
John McEnroe je na Odprtem prvenstvu Avstralije postal prvi teniški igralec, ki so ga izključili zaradi neprimernega vedenja.

1995
Igralec Utaha John Stockton je z 9.922. podajo postal najboljši podajalec v zgodovini košarkarske Lige NBA.