Senna je bil izjemno priljubljen, v Braziliji skoraj tako kot nogometaš Pele. V Imolo nenehno prihajajo številni njegovi oboževalci in puščajo različne predmete. Foto: RTV SLO
Senna je bil izjemno priljubljen, v Braziliji skoraj tako kot nogometaš Pele. V Imolo nenehno prihajajo številni njegovi oboževalci in puščajo različne predmete. Foto: RTV SLO
Raul
Raul je Real popeljal v finale Lige prvakov. Foto: EPA

Senna je prvič v formuli 1 nastopil leta 1984, leto pozneje pa je v močnem nalivu zmagal na dirki za Veliko nagrado Portugalske. Takrat se je začel njegov vzpon in s tremi naslovi svetovnega prvaka je na večni lestvici le za Michaelom Schumacherjem in Juanom Manuelom Fangiom. Senna je naslove osvojil v letih 1988, 1990 in 1991. Njegovih 65 najboljših štartnih mest je izboljšal Michael Schumacher. Imola je leta 1994 vzela tudi življenje Avstrijca Rolanda Ratzenbergerja.

1958
Rodil se je nekdanji nogometaš in trener Danilo Popivoda. Z Branetom Oblakom sta leta 1974 v dresu jugoslovanske reprezentance postala prva Slovenca, ki sta igrala na svetovnem prvenstvu.

1961
V Veliki Britaniji so športne stavnice postale zakonite.

1981
Rodil se je beloruski nogometaš Aleksander Hleb, ki trenutno igra za Stuttgart.

1995
Košarkar Denverja Dikembe Mutombo, po rodu iz Zaira, je bil proglašen za najboljšega obrambnega igralca rednega dela ige NBA.

2002
Madridski Real se je uvrstil v finale Lige prvakov, potem ko je v povratni polfinalni tekmi z Barcelono igral 1:1 (Raul 43.; Helguera 49./ag). Prva tekma na Camp Nouu se je končala z zmago Reala 2:0. V finalu v Glasgowu je Real po zmagi nad Bayerjem postal evropski prvak.

2004
Košarkarji Maccabija so z neverjetno predstavo v finalu turnirja Final four četrtič postali evropski prvaki. V domačem Tel Avivu so Skipper iz Bologne premagali s 118:74, kar je rekordna razlika na zaključnih turnirjih najboljše četverice. Anthony Parker je dosegel 21 točk, Šarunas Jasikevičius je 18 točk dosegel predvsem po zaslugi štirih trojk. Maccabi jih je zadel kar 14 od 23.