Pele je bil z Brazilci zadnjič svetovni prvak leta 1970. Foto:
Pele je bil z Brazilci zadnjič svetovni prvak leta 1970. Foto:
Steffi Graf
Steffi Graf je kar sedemkrat zmagala na Church Roadu, leta 1994 pa je doživela polom v prvem krogu. Foto: EPA

Gole so dosegli Pele, Gerson, Jairzinho in Carlos Alberto. Prvenstvo je zaznamoval tudi nemški napadalec Gerd Müller, ki je dosegel 10 golov. Elf je sicer izpadel v polfinalu proti Italiji (4:3 po podaljšku; redni del 1:1).

1937
BBC je poskrbel za prvi televizijski prenos teniškega dvoboja, in sicer v finalu Wimbledona, ko je Američan Donald Budge v treh nizih premagal Nemca Gottfrieda von Cramma.

1955
Rodil se je Michel Platini, poleg Justa Fontainea in Zinedina Zidana najboljši francoski nogometaš vseh časov. V dresu galskih petelinov je igral na 72 tekmah in dosegel 41 golov, kar je še vedno rekord. Leta 1984 je Platini Francoze popeljal do evropskega naslova na domačih tleh, saj je dosegel devet golov. V finalu proti Španiji je bilo 2:0, Platini pa je dosegel prvi gol. Klubsko kariero je zaznamoval pri Juventusu, s katerim je osvoji tri italijanska prvenstva. Leta 2007 je postal predsednik Uefe.

1976
Rodil se je vaterpolist Žiga Balderman.

1994
V prvem krogu Wimbledona je Američanka Lori McNeil poskrbela za veliko senzacijo, saj je s 7:5 in 7:6 premagala Steffi Graf. Prvič se je zgodilo, da je že na začetku izpadla branilka naslova in prva nosilka.