Vladimer Boisa je leta 2002 slavil največjo zmago v karieri. Foto: RTV SLO
Vladimer Boisa je leta 2002 slavil največjo zmago v karieri. Foto: RTV SLO
Andrej Komac
Andrej Komac, nogometaš zvezne vrste, praznuje rojstni dan. Foto: EPA

V razprodani hali Tivoli je bil najboljši strelec Jasmin Hukić (18). Vladimer Boisa je po tekmi dejal: "To je moja največja zmaga!" Tivoli je v nasprotju s pričakovanji pred začetkom sezone postal pokopališče evropskih velikanov. Pred tem so padli tudi Unicaja, Žalgiris in Maccabi.

1963
Rodil se je atlet Sergej Bubka, neprekosljivi rekorder v skoku s palico. Njegovi mejniki, ki jih je redno premikal za centimeter, so se ustavili pri 6,14 metra. Rekord, ki je še danes nedosegljiv, je postavil 31. julija 1994 v Sestrieru, kar je bil njegov 35. svetovni rekord v tej disciplini (17. na prostem in 18. v dvorani).

1968
V Vzhodni Nemčiji se je rodila atletinja Britta Bilač. Leta 1992 je po poroki z Borutom Bilačem postala slovenska državljanka. Leta 1994 je v skoku v višino zmagala na evropskem prvenstvu v Helsinkih. Z 200 preskočenimi centimetri - dosežek ji je prav tako uspel leta 1994 - je tudi slovenska rekorderka.

1979
Rodil se je nogometaš Andrej Komac, ki je igral tudi v slovenski reprezentanci in zbral 43 nastopov. Prvoligaške izkušnje si je nabiral s Hitom Gorico in Primorjem.

1994
Švedska teniška reprezentanca je petič osvojila Davisov pokal, potem ko je v Moskvi premagala Rusijo s 4:1.

1998
Brigita Bukovec (100 metrov ovire) in Gregor Cankar (skok v daljino) sta bila na tradicionalni prireditvi Atletske zveze Slovenije ob koncu sezone v Ljubljani razglašena za slovenska atleta leta 1998. Bukovčeva je na evropskem prvenstvu v Budimpešti osvojila srebrno medaljo, Cankar pa je zasedel 6. mesto.

2007
Anže Kopitar je v Ligi NHL zadel tudi proti Edmontonu, s čimer je prvič v najmočnejši hokejski ligi na svetu zadel na treh zaporednih tekmah.