Tadej Valjavec (levo) je na Dirki po Trentinu zaostal le za za Garzellijem in Simonijem. Foto: EPA
Tadej Valjavec (levo) je na Dirki po Trentinu zaostal le za za Garzellijem in Simonijem. Foto: EPA
Hristo Stojčkov
Hristo Stojčkov je Barcelono popeljal v finale Lige prvakov. Foto: EPA

Zmagal je Italijan Gilberto Simoni, Stefano Garzelli je na 2. mestu zaostal 9 sekund, Valjevec pa je bil 24 sekund počasnejši od Simonija. Simoni je odlično formo potrdil tudi na Dirki po Italiji, kjer si je prikolesaril drugo skupno zmago.

1956
Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Rocky Marciano je končal kariero nepremagan. Od 49 dvobojev jih je kar 43 zmagal z nokavtom.

1976
Rodil se je urugvajski nogometaš Walter Pandiani. Med letoma 2000 in 2005 je blestel v dresu Deportiva iz La Corune, ki ga je vmes posodil Mallorci (sezona 2002/03).

1993
Na tekmi All Stars slovenske košarke je moštvo Severa premagalo moštvo Juga s 128:124. Za najboljšega branilca je bil izbran Boris Gorenc, najboljši strelec je bil Veljko Petranovič (23 točk), najboljši igralec pa Darko Mirt.

1994
Barcelona in Milan sta se uvrstila v finale Lige prvakov. Katalonci so na Nou Campu v polfinalu (igrala se je le ena tekma) premagali Porto s 3:0. Hristo Stojčkov je zadel v 13. in 35. minuti. V 73. minuti je zmago Barce potrdil Ronald Koeman. Milan na San Siru ni imel težav z Monacom. V 14. minuti je bil natančen Marcel Desailly, v drugem delu sta zmago usodo Monaca zapečatila Demetrio Albertini in Daniele Massaro.

1994
V prijateljskem nogometnem srečanju v Mariboru je reprezentanca Slovenije premagala Ciper s 3:0.

2003
Španec Carlos Moya je po dolgih letih čakanja le zmagal na teniškem turnirju v Barceloni. Rus Marat Safin je v finalu dobil prvi niz s 7:5, potem pa je Moya z izjemnimi forehand udarci z osnovne črte dobil drugi in tretji niz s 6:2, pri vodstvu Moye s 3:0 v četrtem nizu pa se je Safin predal.