Peter Vilfan je bil izjemen igralec, njegova trenerska kariera pa je bila zelo kratka in neuspešna. Foto: RTV SLO
Peter Vilfan je bil izjemen igralec, njegova trenerska kariera pa je bila zelo kratka in neuspešna. Foto: RTV SLO
Anja Frešer
Anja Frešer je na prvi finalni tekmi dosegla dva gola za Slagelse. Foto: RTV SLO

Vilfan je igralcem puščal preveč svobode, kar so Marko Milič in soigralci začeli izkoriščati. Rezultatov ni bilo in namesto tri leta je Vilfan Olimpijo treniral le štiri mesece, saj je 19. septembra odstopil. Nekdaj odlični košarkar je tudi v svoji knjigi obžaloval, da je sprejel vlogo trenerja.

1935
Končala se je prva kolesarska Dirka po Španiji. Zmagal je Belgijec Gustave Dellor. Vuelto, ki poleg Toura in Gira spada med največje etapne dirke, v zadnjih letih prirejajo v jesenskem terminu.

1944
Rodil se je atlet Branko Vivod, ki je kot prvi Slovenec v skoku v višino premagal mejo dveh metrov. Njegov osebni rekord je bil 214 cm iz leta 1970.

1963
Tottenham je v Rotterdamu s 5:1 premagal Atletico iz Madrida in osvojil Pokal pokalnih zmagovalcev, s čimer je postal prvi angleški klub s kakim evropskim naslovom.

2001
V 56. letu starosti je umrl Bobby Murdoch. Bil je član zlate generacije Celtica, ki je leta 1967 kot prva britanska ekipa osvojila naslov evropskih nogometnih prvakov.

2004
Rokometašice Krima so v prvi finalni tekmi Lige prvakinj v gosteh izgubile s Slagelsejem s 24:25. Tudi na povratni tekmi so bile Danke boljše in se prvič veselile evropskega naslova.