Posledično bo finančni udarec zaradi izpada prihodkov velik. Vse tekme so preložene najmanj do 30. aprila, verjetno pa še dlje.

Na zadnji tekmi Premier lige pred prekinitvijo je 9. marca Leicester s 4:0 premagal Aston Villo. Foto: EPA
Na zadnji tekmi Premier lige pred prekinitvijo je 9. marca Leicester s 4:0 premagal Aston Villo. Foto: EPA

"Tekmovanja se bodo nadaljevala, ko bodo razmere to dopuščale. V mislih smo s tistimi, ki jih je virus prizadel. Hkrati pa si bomo skupaj prizadevali, da najdemo sprejemljive rešitve," so klubi in sindikat po poročanju BBC-ja zapisali v skupni izjavi.

Prihodnji teden odločitev o nadaljnji preložitvi?
Predstavniki klubov iz Premier lige se bodo znova sešli prihodnji teden, ko bo verjetno sprejeta odločitev, da se nadaljevanje sezone še preloži. Verjetno tudi čez 17. maj, ko bi se moral po prvotnem sporedu igrati zadnji krog Premier lige.

Fifa predlaga 50-odstotno znižanje plač
Igralci v nekaterih klubih po Evropi so že privolili v začasno znižanje plač. Ta ukrep so med drugim sprejeli v klubih Barcelona, Atletico Madrid, Borussia Dortmund in Bayern, ne pa tudi, denimo, v madridskem Realu. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sicer predlagala, naj nogometaši med premorom zaradi pandemije novega koronavirusa sprejmejo 50-odstotno znižanje plač.

Če bo potrebno, bomo igrali tudi julija
Medtem je podpredsednica West Hama Karren Brady sporočila, da ima osem igralcev lažje simptome covida-19, a se vsi počutijo dobro. Želi si dokončati sezonoo. "Ko smo se zadnjič o tem pogovarjali, smo se strinjali, da se bo tekmovanje nadaljevalo takoj, ko bodo to razmere dovoljevale. Če bo za dokončanje potrebno igrati julija, bomo igrali tudi takrat. Mislim, da mnenja ni spremenil nihče. Ligo želimo dokončati, tak je naš načrt," je željo angleških klubov potrdila Bradyjeva.

Igralci Wolfsburga so trenirali. Trener zadovoljen.
Trener nemškega nogometnega prvoligaša Wolfsburga, Oliver Glasner, je pohvalil svoje varovance za zavzetost na treningih, ki so jih kljub drugačnim priporočilom izvajali od ponedeljka. Da bi zmanjšali možnost okužbe s koronavirusom, so nogometaši v svojem vadbenem centru delali po manjših skupinah. "Zelo dobro se je izšlo. Igralci so bili zelo zavzeti in disciplinirani," je dejal Glasner in dodal: "Seveda vsi hrepenimo, da bi spet trenirali z žogo. Toda to trenutno ni mogoče in zdaj postavljamo temelje, da igralci ostanejo dobro telesno pripravljeni za dan, ko se bomo vrnili na igrišča." Bundesliga je prekinjena vsaj do 30. aprila, njeno vodstvo pa je priporočilo, da se klubi ne vračajo na treninge vsaj do 6. aprila.