Veselje nogometašev Bayerna ob uvrstitvi v finale nemškega pokala. Foto: Reuters
Veselje nogometašev Bayerna ob uvrstitvi v finale nemškega pokala. Foto: Reuters
Manuel Neuer
Manuel Neuer je ubranil strel Havardu Nordtveitu in se takole razveselil uvrstitve v finale nemškega pokala. Foto: Reuters
Gokhan Inler
Gokhan Inler (desno) bo s soigralci v finalu italijanskega pokala nastopil proti Juventusu. Foto: EPA
Mirko Vučinić
Mirko Vučinić je zapravil lepo priložnost pri izidu 1:1, v 96. minuti pa le razveselil domače navijače. Foto: Reuters
Džamel Mesbah in Philippe Mexes
Džamel Mesbah in Philippe Mexes - avtorja izenačujočega zadetka za Milan. Foto: EPA
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero je v 28. minuti poskrbel za prvo navdušenje na novem Juventusovem stadionu. Foto: EPA
Ilkay Gündogan in Ivan Perišić
Ilkay Gündogan se veseli zmagovitega zadetka v Fürthu skupaj z Ivanom Perišićem. Foto: EPA

Naelektreno vzdušje je pričakalo igralce obeh ekip na Borussia-Parku v Mönchengladbachu, kjer so morali domači nogometaši v uvodnih minutah miriti razgrete navijače, ki niso pustili izvesti kota Arjenu Robbnu.

Bavarci zapravili številne priložnosti
Bayern je bil v prvem polčasu precej boljši tekmec. Toni Kroos je že v 6. minuti z roba kazenskega prostora zadel desno vratnico. Po četrt ure igre je Philipp Lahm podal pred vrata, kjer je najvišje skočil Mario Gomez, Marc Andre ter Stegen pa je sijajno posredoval in žogo odbil. Gostitelji so prvič zapretili v 21. minuti, ko je Marco Reus ušel gostujoči obrambi, a z leve strani žoge ni spravil za hrbet Manuela Neuerja, ki ni padel na tla, ampak je dolgo ostal na nogah in zelo dobro zaprl kot.

Bavarci so znova pritisnili v končnici prvega dela in si priigrali dve lepi priložnosti, ki ju je ustvaril sijajni Franck Ribery. Francoz je najprej v 40. minuti z leve strani lepo zaposlil Robbna, ki je s slabih desetih metrov žogo poslal prek vrat, nato pa je že nekaj trenutkov pozneje s kratko globinsko podajo v ogenj poslal še Davida Alabo, ki je v fantastično obrambo prisilil ter Stegna.

Ter Stegen blestel v vratih
Domači vratar je vso tekmo svojo ekipo držal v igri. V prvi polovici drugega polčasa se je moral dvakrat izkazati z izjemnima obrambama, po uri igre je Gomezu zadetek v zadnjem trenutku preprečil Martin Stranzl. Reus, ki se poleti seli v Dortmund, se je šest minut pred koncem sam znašel pred Neuerjem po sijajni podaji Juana Aranga z desne strani, a je vratar Bayerna odlično stekel iz vrat in preprečil zadetek.

Petersenu v ključnem trenutku spodrsnilo
Gostje so imeli precej več od igre tudi v podaljšku, gostiteljem so pošle moči. V 109. minuti je ter Stegen še enkrat ubranil strel Robbna, zadnjo priložnost na tekmi je v 120. minuti po sijajnem predložku Riberyja zapravil rezervist Nils Petersen, ki mu je v odločilnem trenutku spodrsnilo.

Nesrečnika Dante in Nordtveit
Loterijo strelov z bele točke so dobili Bavarci, ki so zadeli vse štiri poskuse (Alaba, Ribery, Philipp Lahm, Toni Kroos), pri gostiteljih sta bila uspešna Filip Daems in Patrick Herrmann. V tretji seriji je Dante, ki naj bi se poleti preselil k Bayernu, streljal prek vrat. Strel Havarda Nordtveita pa je Neuer odbil z nogo in slavje Bavarcev se je začelo.

Izjemen zadetek Vučinića v finale popeljal staro damo
Potnika v finale italijanskega pokala na obračunu med Juventusom in Milanom je v podaljšku odločil Mirko Vučinić. Po 90 minutah povratne polfinalne tekme je bil izid 1:2, tako kot 8. 2. na San Siru. Črnogorski napadalec je na 2:2 izenačil v 96. minuti z izjemnim diagonalnim strelom s 25 metrov v levi zgornji kot in tako kronal hud pritisk stare dame na začetku podaljška.

Pri Milanu je v prvi postavi kljub manjšim težavam z zdravjem v zadnjih dneh (blažja oblika gripe) začel Zlatan Ibrahimović, a na začetku drugega polčasa mesto na zelenici prepustil Maxiju Lopezu.

Zadeli še Del Piero, Mesbah in Maxi Lopez
V 28. minuti je po podaji Stephana Lichtsteinerja gostitelje v vodstvo iz bližine popeljal 37-letni veteran Alessandro Del Piero in dosegel 286. gol v dresu Juventusa, drugega v tej sezoni. Iz vrat je negotovo šel Marco Amelia. Sedem minut prej se je izkazal vratar Juventusa Marco Storari, ki je žogo po nevarnem poskusu Ibrahimovića odbil v kot.

Gostje so izenačili v 51. minuti, ko je Alžirec Džamel Mesbah Storarija matiral z glavo po lepem predložku Philippa Mexesa z desne strani.

Deset minut pred koncem je na robu kazenskega prostora odlično preigraval Maxi Lopez in z močnim strelom pod prečko izenačil skupni izid. Tako Mesbah kot Maxi Lopez sta k rdeče-črnim prišla januarja.

Caceres igral od 91. minute
Na prvi tekmi na San Siru je bil dvakratni strelec za staro damo, ki je v italijanskem prvenstvu še neporažena, Urugvajec Martin Caceres. Tokrat je na igrišče vstopil šele v 91. minuti.

Pri gostih nista igrala Robinho in Alexandre Pato, pri domačih pa je tekmo v "civilu" spremljal Gianluigi Buffon.

Italijanski pokal, polfinale, povratni tekmi:
JUVENTUS - Milan 2:2 (1:0) - po podaljšku 2:1
40.045; Del Piero 28., Vučinić 96.; Mesbah 51., Maxi Lopez 81.

Juventus: Storari, Lichtsteiner ( 91./Caceres), Bonucci, Chiellini, De Ceglie, Vidal , Pirlo, Giaccherini, Pepe ( 64./Marchisio), Del Piero ( 74./Borriello ), Vučinić .

Milan:
Amelia, Antonini, Mexes , Thiago Silva , Mesbah, Aquilani ( 68./Nocerino), Seedorf , Muntari , Emanuelson, Ibrahimović ( 46./Maxi Lopez), El Shaarawy ( 78./Inzaghi ).

Sodnik: Daniele Orsato

NAPOLI - Siena 2:0 (2:0) 1:2
Vergassola 10./ag, Cavani 30.

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.


Nemški pokal, polfinale:
Greuther Fürth - BORUSSIA (D) 0:1 (0:0) - po podaljšku
Gündogan 120.

Greuther Fürth: Grün (118./Fejzić), Nehrig, Kleine, Mavraj, Schmidtgal, Fürstner, Prib, Klaus (85./Asamoah), Sararer, Occean, Nöthe (69./Zilner).

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer, Bender (82./Gündogan), Kehl, Blaszczykowski, Kagava (70./Barrios), Grosskreutz, Lewandowski (106./Perišić).

Sodnik: Florian Meyer

To je bil dvoboj vodilnih ekip druge in prve nemške lige. Odločil ga je 21-letni Ilkay Gündogan, ki je v zadnji minuti podaljška s 16 metrov zadel vratnico, žoga pa se je od hrbta rezervnega vratarja Jasmina Fejzića odbila v mrežo. 25-letnik je znan kot izjemen specialist za branjenje 11-m, zato ga je trener Mike Büskens v igro poslal namesto Maxa Grüna v 118. minuti. Sodnik Florian Meyer je po zadetku le še odpiskal konec tekme. Greuther Fürth je bil v sijajnem vzdušju v podaljšku nevarnejši tekmec, dvakrat je bil blizu zadetka Kanadčan Olivier Occean. Fürth je prejel sploh prvi zadetek v letošnjem nemškem pokalu.




Borussia (M) - BAYERN 2:4 (0:0, 0:0) - po 11-metrovkah
11-m: Daems, Herrmann; Alaba, Ribery, Lahm, Kroos

Borussia Mönchengladbach: ter Stegen, Jantschke, Stranzl (62./Brouwers), Dante, Daems, Nordtveit, Neustädter, Wendt (62./Herrmann), Arango, Hanke (75./de Camargo), Reus.

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Luiz Gustavo, Kroos, Robben, Müller (106./Petersen), Ribery, Gomez (100./Olić).

Sodnik: Thorsten Kinhöfer

Finale bo 12. maja v Berlinu


Francoski pokal, četrtfinale

QUEVILLY (III) - Marseille 3:2 (1:1, 1:0) - po podaljšku
Valero 6., Ayina 111., 117.; Remy 85., 112.

GAZELEC AJACCIO (III) - Montpellier 1:0 (0:0)
Bocognano 75.

Valenciennes - RENNES 1:3 (1:1)
Samassa 31.; Pitroipa 12., Boye 52., Hadji 87.
RK: Kadir 42./Valenciennes

Paris SG - LYON 1:3 (1:2)
Nene 20./11-m; Källström 25., Lopez 39., Gomis 90./11-m