Luka Modrić velja za biser hrvaškega nogometa. Foto: EPA
Luka Modrić velja za biser hrvaškega nogometa. Foto: EPA

Podpredsednik Dinama in resnični lastnik modrih Zdravko Mamić sicer zatrjuje, da niti Bavarci nimajo toliko denarja, da bi pred iztekom letošnje sezone odpeljali 21-letnega Zadrčana iz hrvaške prestolnice.

Do prestopa še to poletje?
Bayern je najbolj vneti snubec modre desetice, ki v zadnjih dobrih dveh letih navdušuje na Maksimiru. Med morebitnimi kandidati za usluge prvega zvezdnika Dinama je še Arsenal, ki je pred mesecem dni že kupil hrvaškega Brazilca in napadalca modrih Eduarda Da Silvo. Prestop Modrića v vrhunski klub naj bi bil odvisen samo še od uspešnosti 'purgerjev' v evropskih tekmovanjih. Če se Dinamo prebije prek Domžal, Hrvate v 3. predkrogu Lige prvakov čaka Werder iz Bremna, nato pa raj na zemlji - Liga prvakov ali pa 1. krog Pokala Uefa.

Bogata trgovina privabila dacarje
"Luka Modrić je eden izmed petih najboljših veznih igralcev na svetu," zatrjuje njegov trener Branko Ivanković, ki je ob izvrstnem Eduardu izgubil tudi drugega hrvaškega reprezentanta, branilca Vedrana Čorluko. Ob uspešnem trgovanju 9-kratnih hrvaških prvakov pa so se zganile tudi davčne oblasti, ki jih nadvse zanimajo resnični podatki o bajnih transferjih in predvsem koliko si od njih lahko obeta hrvaška država.

T. G.