Eduardo Da Silva je bil tarča številnih evropskih klubov. Foto: EPA
Eduardo Da Silva je bil tarča številnih evropskih klubov. Foto: EPA
Eduardo da Silva
Eduardo da Silva je edini igralec v zgodovini hrvaškega prvenstva, ki je na največjem hrvaškem derbiju proti Hajduku dosegel hat trick. Foto: EPA

Kluba sta se že dogovorila o odškodnini, ki pa je za javnost ostala skrita. Brazilec, ki sicer igra za hrvaško reprezentanco, je že zapustil pripravljalni tabor Zagrebčanov v Avstriji in odletel v London. Po zdravniških pregledih naj bi pogodbo podpisal v torek. Novico sta že objavili uradni strani obeh klubov.

Prvi strelec na stadionu Emirates
24-letni Da Silva je na Hrvaško prišel, ko je bil star 15 let. Hrvaško državljanstvo je dobil leta 2002. Za reprezentanco je v 12 nastopih zabil 9 golov, v prejšnji sezoni hrvaškega prvenstva pa za Dinamo kar 34 na 32 tekmah. Med strelce se je vpisal tudi lani proti Arsenalu v kvalifikacijah za Ligo prvakov, kar je bil sploh prvi zadetek kateregakoli igralca na uradni tekmi na novem stadionu Arsenala Emirates.

Odškodnina več kot 20 milijonov evrov?
Alfa in omega Dinama Zdravko Mamić, ki ima v klubu funkcijo izvršnega podpredsednika, je večkrat omenjal, da je Eduardo naprodaj le za izjemno visoko odškodnino. Nekateri mediji na hrvaškem špekulirajo, da le ta znaša 24 milijonov evrov, kar je toliko, kot je Bracelona odštela za Henryja. Eduardo je prva okrepitev Arsenala po odhodu Francoza. Na seznamu želja so še Obafemi Martins, Michael Owen in Carlos Tevez.

Mamić je imel pred letošnjo sezono z Dinamom visoke cilje, vendar je po propadlem prestopu Roberta Kovača ostal še brez prvega igralca kluba. Zagrebčani se bodo v 2. predkrogu za Ligo prvakov pomerili z Domžalami, seveda če v 1. krogu premagajo azerbajdžanskega prvaka, Slovenci pa Albance.

R. K.