Karim Benzema je zadel trikrat. Foto: Reuters
Karim Benzema je zadel trikrat. Foto: Reuters

Vinicius Junior. Foto: Reuters
Vinicius Junior. Foto: Reuters

Sanje Kataloncev o domačem trojčku – januarja so osvojili španski superpokal, v državnem prvenstvu pa imajo 12 točk naskoka pred Madridčani – so končane. V polfinalu kraljevega pokala so jih zaustavili večni tekmeci – Madridčani.

Junak povratnega srečanja je bil Karim Benzema, ki je dosegel tri gole.

Po zapravljeni priložnosti Roberta Lewandowskega – odlično je branil Thibaut Courtois – so Madridčani krenili v protinapad, ki je bil okronan z golom. Vinicius Junior je streljal znotraj kazenskega prostora, žoga je prečkala golovo črto (0:1). Zadetek je sodnik priznal po pregledu VAR-a, saj prepovedanega položaja ni bilo.

Benzema je v 50. minuti po podaji Luke Modrića povišal vodstvo Reala – francoski napadalec je streljal z vrha kazenskega prostora v levi spodnji kot (0:2).

Ronald Araujo je v 56. minuti skušal z diagonalnim strelom od blizu znižati zaostanek, toda njegov poskus je končal malo mimo vrat. Minuto zatem je imel Real priložnost za povišanje vodstva. Franck Kessie je v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavil Viniciusa Juniorja, sodnik je pokazal na belo točko. 11-metrovko je zanesljivo izvedel Benzema (0:3). Benzema je v 77. minuti streljal z okoli 11 m, njegov poskus pa je končal čez gol. V 81. minuti pa je Francoz v hitrem protinapadu, v katerem ga je z lepo podajo zaposlil Vinicius Junior, le dosegel svoj tretji gol (0:4).

Osasuna v finale z golom v 116. minuti

Drugič v klubski zgodovini se je v finale uvrstila Osasuna, ki je po remiju na San Mamesu 1:1 izločila Athletic. Baskovski obračun je bil odločen po podaljšku, saj je bilo v Pamploni 1:0. Prednost je Osasuni pred povratnim srečanjem v Bilbau zagotovil Abde Ezzalzouli, ki je posojen iz Barcelone. Levi so povedli v 33. minuti, ko je Iker Munian izvedel kot. Najvišji je bil v skoku Mikel Vesga, ki je podaljšal žogo pred vrata, kjer se je odlično znašel Inaki Williams in premagal Sergia Herrero. 116. minuta je tekla, ko je Osasuno v finale popeljal Pablo Ibanez. 24-letni vezist je v igro vstopil 16 minut predtem, v odločilni akciji je z desne strani žogo na rob kazenskega prostora poslal Jon Moncayola, Ibanez pa jo je z volejem spravil za hrbet Julena Agirrezabale.

Madridski Real z gladko zmago na Camp Nouu zanesljivo v finale pokala

POLFINALE, povratni tekmi:
Barcelona – REAL MADRID 0:4 (0:1) 1:0
Vinicus Junior 45.+1, Benzema 50., 58./11-m, 81.

Barcelona: ter Stegen, Araujo, Kounde, Marcos Alonso (66./Garcia), Balde, Busquets, Sergi Roberto, Kessie (60./Fati), Gavi, Raphinha (66./Torres), Lewandowski.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga, Modrić (87./Tchouameni), Kroos, Valverde, Rodrygo (74./Asensio), Vinicus Junior (85./Ceballos), Benzema (89./Fernandez).

Sodnik: Juan Martinez


Athletic Bilbao – OSASUNA 1:1 (1:0, 1:0) 0:1 - po podaljšku
I. Williams 33.; Ibanez 116.

V krepkem tisku sta izida prvih tekem. Finale bo 6. maja.