Vratar Athletica Armando je v 69. minuti tekme takole obležal na tleh. Foto: EPA
Vratar Athletica Armando je v 69. minuti tekme takole obležal na tleh. Foto: EPA

Sobotno srečanje je bilo prekinjeno pri tem izidu v 69. minuti, ker je eden izmed navijačev Betisa v vratarja Bilbaa Armanda vrgel plastenko, polno vode. Betis bo moral plačati 9.000 evrov, nogometaši pa bodo dve tekmi odigrali pred praznimi tribunami.


Betisovi navijači so varnostnikom hitro pomagali odkriti vročekrvneža, ki je Armanda zadel tik pod desno oko, tako da je potreboval nekaj šivov. 40-letni izgrednik, ki je sedel v prvi vrsti, se je za nespametno dejanje že opravičil, po plačilu varščine pa so ga v ponedeljek spustili na prostost.

Lani drugačna kazen
Na stadionu Manuel Ruiz de Lopera se je podoben incident zgodil že lani, ko je plastenka zadela tedanjega trenerja Seville Juandeja Ramosa v mestnem derbiju proti Betisu v četrtfinalu kraljevega pokala. Takrat so preostanek tekme (33 minut) odigrali na praznem stadionu Getafeja, Betis pa je moral še tri tekme odigrati brez gledalcev.

Za podoben ukrep se zdaj niso odločili tudi zaradi tega, ker je Bilbao že opravil vse tri menjave in bi moral tekmo nadaljevati z desetimi igralci brez vratarja.

M. R.