Preden se je na treningih pridružil Marinersom, je Usain Bolt treniral tudi s prvo ekipo nemške Borussie Dortmund, treniral je tudi z nogometaši južnoafriškega moštva Sundowns in norveške ekipe Stroemsgodset. Foto: Reuters
Preden se je na treningih pridružil Marinersom, je Usain Bolt treniral tudi s prvo ekipo nemške Borussie Dortmund, treniral je tudi z nogometaši južnoafriškega moštva Sundowns in norveške ekipe Stroemsgodset. Foto: Reuters

propadla.

Avstralska nogometna avantura svetovnega rekorderja v sprintu na 100 in 200 m se je tako končala, še preden se je zares začela. "Klub je z Boltovim predstavnikom iskal zunanje poslovne partnerje, da bi zagotovili komercialno rešitev, ki bi ustrezala vsem stranem. Čeprav smo našli nekaj obetavnih potencialnih partnerjev, pa smo v klubu skupaj z Boltom prišli do sporazumne odločitve, da omenjeni partnerji v za nas razpoložljivem času ne bodo zagotovili ustreznih sredstev," so sporočili iz kluba.

Bolt kljub hitremu koncu zgodbe ni bil razočaran. "Rad bi se zahvalil lastnikom Central Coast Mariners, upravi, trenerjem, igralcem in navijačem, zaradi katerih sem se tukaj počutil tako dobrodošlega. Klubu želim veliko uspeha v nadaljevanju sezone." Jamajški zvezdnik si od lanskega leta prizadeva, da bi zgradil nogometno kariero. Avgusta je prišel v Avstralijo, kjer je bil na preizkusu ter si je želel, da bi sklenil profesionalno pogodbo ter prvič zaigral nogomet na najvišji ravni.

Zataknilo se je pri denarju
Pri podpisu profesionalne pogodbe s tamkajšnjim klubom se je zataknilo pri denarju. V iskanje sredstev se je vključila avstralska zveza, vendar zadovoljive rešitve oziroma sponzorja, ki bi bil pripravljen zagotoviti nekaj milijonov, niso našli. Številni ocenjujejo, da gre za trženje, njegovi zagovorniki pa poudarjajo, da bi bil zaradi svoje hitrosti lahko tudi odličen nogometaš, še zlasti po tem, ko je na dobrodelni tekmi zabil dva gola. Vendar pa Bolta pri avstralskem klubu niso vključili v prvo moštvo, saj je bilo očitno, da mu primanjkuje osnovne igralne prakse ter nogometnih osnov in veščin, da bi se lahko brez težav kosal na ligaški ravni.

Klub je 32-letnemu Boltu ponudil le delček od zneska, ki si ga je zaželel. Menda naj bi zvezdnikovi predstavniki iskali pogodbo, ki bi Boltu zagotovila vsaj tri milijone avstralskih dolarjev na leto (1,898.776 evrov), pri klubu pa so bili v ta namen pripravljeni zagotoviti le 150.000 avstralskih dolarjev (94.936 evrov), kar je bilo za Bolta občutno premalo.