Alvaro Recoba že nekaj časa ni v načrtih Roberta Mancinija. Foto: EPA
Alvaro Recoba že nekaj časa ni v načrtih Roberta Mancinija. Foto: EPA
Lassana Diarra v dresu Chelseaja
Lassana Diarra velja za vsestranskega igralca, ki je uporaben tako na sredini kot v obrambi. Foto: EPA
Ronaldhino in Thiago Motta
Od zdaj bosta brazilska rojaka Ronaldinho in Thiago Motta tekmeca. Foto: Reuters

31. avgust je v zadnjih letih pogosto postregel z zanimivimi igralskimi in klubskimi kombinacijami. Na Apeninskem polotoku veliki klubi manjšim posojajo odvečne igralce, na Otoku pa nakupujejo branilce.

Diarra iz Chelseaja v Arsenal
Lassana Diarra je iz Chelseaja prestopil k mestnemu tekmecu Arsenalu. 22-letni vezist je bil na stranskem tiru pri Joseju Mourinhu. Koliko je znašala odškodnina Topničarji niso želeli razkriti.

West Ham s preverjenima adutoma
Perujec Nolberto Solano (Newca-stle) in Henri Camara (Wigan) sta okrepila vrste West Hama. 32-letni vezist in 30-letni napadalec bosta pomemben člen v boju za čim višje mesto Londončanov, ki so se lani komaj izognili izpadu.

Srake s senegalsko obrambno navezo
Newcastle je močno okrepil svoje branilske vrste, saj je pridobil kar dva reprezentanta Senegala. Abdoulaye Faye prihaja iz Boltona, Habib Baye pa iz Marseilla.

Inter Torinu posodil Alvara Recobo
Urugvajec Alvaro Recoba bo sezono preživel na posoji v Torinu. Pri Interju je bil napadalni vezist že nekaj časa na stranskem tiru.

Motta nova okrepitev Atletica M.
Dolgoletni član Barcelone Thiago Motta se je preselil v Madrid k Atleticu, kjer bo na sredini igrišča nadomestil Petra Luccina, ki je okrepil Zaragozo.

Gravesen ponovno član Evertona
Škotski Celtic je Evertonu posodil Thomasa Gravesena. Danski obrambni vezist se je igralsko uveljavil ravno pri modrih iz Liverpoola.

Brazilec iz Francije v Namčijo
Wolfsburg je za 8 milijonov evrov kupil napadalca Grafiteja (Le Mans). Anthony Le Tallec, v preteklem letu je kot posojeni igralec Liverpoola igral za Sochaux, bo tudi v prihodnje zadeval na francoskih zelenicah. Namesto Grafiteja ga je v napad pripeljal Le Mans, ki je spodudno začel prvenstvo.

Portsmouth dokončno kupil Johnsona
Glen Johnson je za 6 mio. evrov iz Chelseaja prestopil v Portsmouth, kjer je bil branilec v pretekli sezoni na posodi. Iz obalnega mesta pa je v London k Fulhamu odšel Srb Dejan Stefanović.

Rekord dneva branilcu iz 2. lige
Aston Villa je za branilca Curtisa Daviesa odštela 15 mio. evrov. 22-letni soigralec Roberta Korena pri WBA-ju velja za najbolj obetavnega angleškega branilca.

Corradi se vrača v domovino
Manchester City je Parmi za leto dni posodila napadalca Bernarda Corradija, ki je ob številnih okrepitvah postal odvečen igralec.

T. G.