Alberto Gilardino in Alessandro Matri bosta petkovo tekmo verjetno začela na klopi. Foto: EPA
Alberto Gilardino in Alessandro Matri bosta petkovo tekmo verjetno začela na klopi. Foto: EPA
Antonio Cassano in Cesare Prandelli
Cesare Prandelli (desno) daje navodila Antoniu Cassanu. Foto: EPA
Gianluigi Buffon
Zadovoljni Gianluigi Buffon po remiju na zadnji prijateljski tekmi v Dortmundu proti Nemčiji (1:1). Foto: EPA

Dopoldanski trening je bil odprt za javnost, popoldanski zaprt. Selektor Cesare Prandelli je v obrambi preizkušal Christiana Maggia (desno) in Federica Balzarettija (levo) na zunanjih položajih, osrednja branilca bosta člana Juventusa Leonardo Bonucci in Giorgio Chiellini.

Vezna vrsta bo igrala v rombu. Za mesto zadnjega veznega igralca kandidirata Motta in Alberto Aquilani, na desni strani Riccardo Montolivo in Marco Parolo, na levi Claudio Marchisio in Antonio Nocerino, za obema napadalcema pa Stefano Mauri in Sebastian Giovinco.

Največ možnosti za igranje v konici napada naj bi imela Giampaolo Pazzini in Antonio Cassano. Na tekmi na treningu, ki jo je Motta izpustil, a ima še vedno veliko možnosti, da bo v petek v Stožicah začel srečanje proti Sloveniji, je dva gola dosegel Alessandro Matri. V dobri formi je tudi Giuseppe Rossi, ki blesti v Villarrealu, zanj pa naj bi se zanimala tudi Barcelona. Za "Pepita" je pripravljena ponuditi 30 milijonov evrov.

Čim prej si zagotoviti uvrstitev na EP
Pred novinarji je nekaj besed spregovoril prvi zvezdnik "azzurrov" Gianluigi Buffon. "Nikoli ne moreš biti favorit, če igraš v gosteh proti reprezentancam v vzponu, ki imajo posameznike na visoki ravni. Na vsak način pa se ne počutimo slabši, tja odhajamo odigrat inteligentno tekmo in želimo si čim prej zagotoviti uvrstitev na evropsko prvenstvo," je dejal 33-letni vratar Juventusa.

Buffon ne skriva navdušenja nad Prandellijem: "On je temelj, na katerem je zgrajena ta ekipa. Idealen je za ta projekt. Moštvo ima veliko možnosti za napredek. Sedem ali osem igralcev je zelo mladih in nimajo veliko izkušenj z mednarodnih tekem. Do zdaj sem bil res prijetno presenečen nad to Italijo." V prihodnosti največ pričakuje od Cassana, Rossija in Maria Balotellija.

Želi pomagati Japoncem
V petek bo v vratih na drugi strani stal Samir Handanović, ki so mu v Italiji že pred leti nadeli vzdevek "baby Buffon". Buffon je, ko je beseda stekla o kandidatih za naslov italijanskega prvaka, pohvalil tudi "Sarmov" Udinese: "Odlična igra Videmčanov povzroča, da imaš še bolj rad nogomet in dobivaš voljo, da bi navijal za njih."

Številka ena italijanske reprezentance se je spomnil še potresa in cunamija na Japonskem, saj so bili "azzurri" med svetovnim prvenstvom leta 2002 nastanjeni prav v mestu Sendai, ki je bilo najbližje epicentru hudega potresa. Na vsak način si bo prizadeval, da bi tudi osebno pomagal tamkajšnjim prebivalcem.