Stisk rok Zlatka Zahoviča in Aleksandra Čeferina. Foto: BoBo
Stisk rok Zlatka Zahoviča in Aleksandra Čeferina. Foto: BoBo
Čeferin: Leto je bilo uspešno, a lahko bi bilo še boljše
Na NZS-ju potegnili črto pod leto 2012

"Ne samo mediji, ampak tudi ljudje na cesti me sprašujejo, kdo bo novi selektor. To, kar si želim, je jasno. Ponudbo smo dali konkretno z imenom in priimkom. NZS si želi, da kandidat sprejme ta izziv. Odločitev je pa njegova in ne naša," je dodal Čeferin o prvem kandidatu Srečku Katancu in potrdil, da se od srede, ko je izjavil, da je žogica zdaj na strani Katanca, ni zgodilo praktično nič.
Pogodba vsaj do konca kvalifikacij za EP 2016
"Zadnjič sem z njim govoril prejšnji teden po telefonu in mu rekel, da bi bilo dobro, da se odloči čim prej. Katanec je povedal, da potrebuje določen rok - do 20. decembra. Lahko rečem, da je cilj NZS-ja dobiti selektorja, ali Katanca ali nekoga drugega, še letos. 6. februarja imamo tekmo proti Bosni in Hercegovini, novi selektor pa mora sredi januarja vpoklicati reprezentante. To pomeni, da se nam še kako mudi. Prizadeval si bom, da z novim selektorjem podpišemo pogodbo vsaj do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2016," je še pojasnil prvi mož Nogometne zveze Slovenije.

Na NZS-ju so potrdili, da bo z novim koledarskim letom generalni pokrovitelj Prve lige znova postal Telekom Slovenije, prenose tekem pa naj bi bilo v spomladanskem delu prvenstva mogoče spremljati na dveh televizijah.

Različno mnenje tistih, ki Katanca dobro poznajo
Glede tega, kakšen občutek ima, kako se bo Katanec odločil, Čeferin ni želel špekulirati. "Premalo poznam Srečka Katanca, da bi lahko rekel, kako se bo odločil. Hkrati pa imajo tisti, ki ga dobro poznajo, izjemno različno mnenje. Eni pravijo, da bo sprejel izziv, drugi, da ga gotovo ne bo."
Kaj pa alternative, če 49-letni Ljubljančan ne bo sedel na vroči stolček? "O alternativah ne bi govoril, dokler ne vemo, kako se bo odločil Katanec. V glavi pa so seveda nekatere ideje, treba je imeti nek rezervni scenarij."
Avgustovski incident pozabljen
Na Brdo pri Kranju je prišel tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič, ki ga na tej prireditvi v zadnjih letih ni bilo videti. Med Mariborom in nogometno zvezo je bilo izstreljenih kar nekaj ostrih puščic, še svež je tudi spomin na neprijeten dogodek na avgustovskem derbiju med Olimpijo in Mariborom v Stožicah, ko je bilo izrečenih kar nekaj težkih besed, Zahovič pa je bil kaznovan s trimesečno prepovedjo nogometnih aktivnosti.
"Tisti incident je zame pozabljen, ker nogometna zveza ni moje zasebno podjetje. Enako stališče imajo očitno tudi predstavniki Maribora. Razmere se mi zdijo pravzaprav tako dobre, da tega niti sam nisem pričakoval. Mi se več, kot vedo mediji, pogovarjamo tudi s predstavniki Maribora. Izrecno so izrazili vso podporo nogometni zvezi, kakršna koli že bo odločitev o selektorju. Delujejo konstruktivno. Kakšnih tenzij med NK Mariborom in nogometno zvezo ne čutim," je o tej temi za konec dejal Čeferin, ki je Zahoviča pozdravil s stiskom roke.

Čeferin: Leto je bilo uspešno, a lahko bi bilo še boljše
Na NZS-ju potegnili črto pod leto 2012