Benjamin Verbič je bil junak na stadionu Georgios Karaiskakis v Pireju. Foto: Reuters
Benjamin Verbič je bil junak na stadionu Georgios Karaiskakis v Pireju. Foto: Reuters

Gostje so se znašli v zaostanku že v 10. minuti, ko je zadel egiptovski napadalec Ahmed Hassan. V 19. minuti so Grki prek Konstantinosa Fortunisa stresli še okvir vrat. Ukrajinci so izenačili z edinim strelom v prvem polčasu, v 28. minuti je z desetih metrov zadel Vitalij Bujalski. V 40. minuti je Olympiacos znova povedel, ko je bil Gil Bastiao Dias natančen s 25 metrov.

V zadnji minuti rednega dela je Verbič s 14 metrov zadel za končnih 2:2. Viktor Cigankov ga je lepo zaposlil z glavo, slovenski reprezentant pa je z desno nogo žogo od tal z diagonalnim strelom poslal v malo mrežico.

Branilec Ludek Pernica je zrežiral preobrat v Plznu. Foto: Reuters
Branilec Ludek Pernica je zrežiral preobrat v Plznu. Foto: Reuters

Po minimalni zmagi Viktorie se obeta napeta tekma v Zagrebu
Nogometaši zagrebškega Dinama so po 49 letih le dočakali pomlad v evropskih tekmovanjih. Zagrebčani so evropsko pomlad nazadnje dočakali leta 1970, ko jih je v četrtfinalu Pokala pokalnih zmagovalcev izločil Schalke. V zadnjih letih je imel Dinamo precej dobrih generacij igralcev, ki pa jim ni uspelo narediti podviga, kot se je to posrečilo trenerju Nenadu Bjelici in zdajšnji garnituri v Maksimiru.

Viktora iz Plzna je po preobratu v drugem polčasu ugnala Zagrebčane z 2:1. Štiri minute pred odmorom je Bruno Petković sijajno podal v prazen prostor do Danija Olma, ki je spretno poslal žogo prek vratarja Matuša Kozačika v mrežo.

Branilec Pernica zadel dvakrat v drugem polčasu
Ludek Pernica je v 54. minuti s petih metrov preusmeril žogo v mrežo po natančnem predložku Francoza Jeana Davida Beauguela. Rezervist Roman Prochazka je sedem minut pred koncem podal iz kota, na daljši vratnici pa je branilec Pernica neoviran z glavo postavil končni izid.

Novi kapetan Interja Samir Handanović je ohranil mrežo nedotaknjeno. Foto: Reuters
Novi kapetan Interja Samir Handanović je ohranil mrežo nedotaknjeno. Foto: Reuters

Martinez z bele točke odločil na Dunaju
Novi kapetan Interja Samir Handanović se je veselil zmage na Dunaju, Rapid je izgubil z 0:1. Milančani so brez Šimeta Vrsaljka, Marcela Brozovića, Milana Škriniarja in napadalca Maura Icardija prišli do lepe prednosti pred povratno tekmo na San Siru. Odločilni zadetek je v 39. minuti dosegel Lautaro Martinez, ki je bil natančen z bele točke po prekršku Manuelu Thurnwaldu.

Rorič sedel na klopi
Že v dodatku prvega polčasa pa so se razburili domači nogometaši, saj so po njihovem mnenju sodniki sporno razveljavili zadetek Andreija Virgila Ivana zaradi prepovedanega položaja. V 66. minuti je moral prvič na tekmi resno posredovati Handanović, ko je odbil žogo po strelu Christopha Knasmüllnerja iz bližine. V kadru Milančanov je bil tudi Maj Rorič, ki pa ni dobil priložnosti za igro.

Wissam Ben Yedder je zaključil protinapad Seville. Foto: Reuters
Wissam Ben Yedder je zaključil protinapad Seville. Foto: Reuters

"Predvsem sem zadovoljen z izidom, to je vse, kar šteje. To, da smo ohranili mrežo nedotaknjeno, je dobro za vse nas. Vsak igralec je ponosen, da je kapetan pomembnega kluba, ampak govoriti moramo o Interju, ne o posameznikih," je povedal Handanović.

Ben Yedder odločil v Rimu
Lazio je na Olimpicu izgubil proti Sevilli z 0:1. Gostiteljem se je zelo poznalo, da ni igral odlični napadalec Ciro Immobile. Odločitev je padla sredi prvega polčasa, ko so Andaluzijci izvedli protinapad. Pablo Sarabia je z leve strani podal pred vrata, kjer je Wissam Ben Yedder zlahka zatresel mrežo. Lazio nikakor ni našel prave igre. Pet minut pred koncem je imel najlepšo priložnost za izenačenje Lucas Leiva, ki je z roba kazenskega prostora streljal mimo vrat.


Verbič v zadnji minuti zadel za remi v Pireju

Šestnajstina finala, prve tekme:
LAZIO - SEVILLA 0:1 (0:1)
Ben Yedder 22.

Lazio: Strakosha, Bastos (57./Luiz Felipe), Acerbi, Radu, Marušić, Parolo (46./Cataldi), Lucas Leiva, Lulić, Luis Alberto (44./Durmisi), Correa, Caicedo.

Sevilla: Vaclik, Mercado, Kjaer, Sergi Gomez, Jesus Navas, Banega, Vazquez, Escudero (75./Promes), Sarabia (83./Amadou), Andre Silva, Ben Yedder (71./Munir).

Sodnik: Slavko Vinčić


BATE BORISOV - ARSENAL 1:0 (1:0)
Dragun 45.

KRASNODAR - BAYER LEVERKUSEN 0:0

GALATASARAY - BENFICA 1:2 (0:1)
Luyindama 54.; Salvio 27./11-m, Seferović 64.

OLYMPIACOS - DINAMO KIJEV 2:2 (2:1)
Hassan 9., Dias 40.; Bujalski 28., Verbič 90.
Verbič je igral vso tekmo.

RAPID DUNAJ - INTER 0:1 (0:1)
Martinez 39./11-m
Handanović je branil vso tekmo, Rorič (oba Inter) je na klopi.

RENNES - BETIS 3:3 (3:1)
Hunou 2., J. Garcia 10./ag, Ben Arfa 45./11-m; Lo Celso 32., Sidnei 62., Lainez 90.

SLAVIA PRAGA - GENK 0:0


CELTIC - VALENCIA 0:2 (0:1)
Čerišev 42., Sobrino 49.

CLUB BRUGGE - SALZBURG 2:1 (0:1)
Denswil 64., Wesley 81.; Junuzović 17.

ZÜRICH - NAPOLI 1:3 (0.2)
Kololli 83./11-m; Insigne 12., Callejon 21., Zielinski 77.

MALMÖ - CHELSEA 1:2 (0:1)
Christiansen 80.; Barkley 30., Giroud 58.

ŠAHTAR - EINTRACHT FRANKFURT 2:2 (1:1)
Marlos 10./11-m, Taison 67.; Hinteregger 7., Kostić 50.
RK: Stepanenko 11./Šahtar

SPORTING LIZBONA - VILLARREAL 0:1 (0:1)
Alfonso 3.
RK: Acuna 77./Sporting

VIKTORIA PLZEN - DINAMO ZAGREB 2:1 (0:1)
Pernica 54., 83.; Olmo 41.

Viktoria Plzen: Kozačik, Havel, Pernica, Hubnik, Kovarik, Horava, Hrosovsky, Ekpai (70./Petržela), Čermak (46./Prochazka), Kayamba, Beauguel (81./Chory).

Dinamo Zagreb: Livaković, Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac, Ademi, Šitum (64./Moro), Olmo, Gojak, Oršić (76./Atiemwen), Petković

Sodnik: Serdar Gözübüyük (Nizozemska)


Odigrano v torek:
FENERBAHČE
- ZENIT 1:0 (1:0)
Slimani 21.
Harun Tekin (Fenerbahče) je v 44. minuti ubranil 11-metrovko Maku.
Zajc (Fenerbahče) in Mevlja (Zenit) nista prijavljena za igranje v Evropski ligi.

Povratne tekme bodo 20. in 21. februarja.