Goran Cvijanović se prvič podaja na tuje, potem ko je v devetih sezonah v Prvi ligi odigral 231 tekem in dosegel 46 golov ter prispeval 43 podaj. Foto: Aleš Fevžer
Goran Cvijanović se prvič podaja na tuje, potem ko je v devetih sezonah v Prvi ligi odigral 231 tekem in dosegel 46 golov ter prispeval 43 podaj. Foto: Aleš Fevžer

27-letni Primorec je za 100 tisoč evrov odškodnine zamenjal Maribor za Reko, kjer je z bijelimi podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Cvijanović je v petek že prispel na Kantrido, kjer imajo ravno v vezni liniji trenutno številne težave zaradi poškodb igralcev.

Viden nosilec šampionskega Maribora
"Cvijo" je otrok Gorice, pri kateri je v Prvi ligi TS debitiral leta 2005, še preden je bil star 19 let. V omenjeni sezoni so vrtnice še zadnjič osvojile naslov državnih prvakov. Po petih letih igranja za Gorico se je preselil v Maribor, kjer je hitro postal nosilec igre in z vijoličastimi osvojil tri naslove državnih prvakov in dva pokalna ter seveda uspešno igral v Evropi.

Kršitev pravil in selitev v B ekipo
Za Maribor je skupno na vseh tekmovanjih odigral 192 tekem ter prispeval 34 golov in 35 podaj. Po odlični pomladi 2014 pa se je na začetku letošnje sezone zalomilo v odnosu med igralcem in klubom, kjer so Cvijanovića pred dvema tednoma zaradi kršenja klubskih pravil premestili v B-ekipo. Prestop je bil zato pričakovan, ob Rijeki pa je bil resen snubec še Apoel s Cipra.

Z Rijeko v boj za Evropsko ligo
Občasni slovenski reprezentant upa na zaupanje Matjaža Keka in njegovega pomočnika Matjaža Florjaniča, ki imata v svojem moštvu že enega slovenskega nogometaša, Mirala Samardžića. Rijeka si bo skušala priigrati skupinski del Evropske lige na dvoboju s Šerifom, kjer je bil še pred kratkim kapetan ravno jeseniški branilec.