V soboto bodo nogometni navdušenci prikrajšani za pravi spektakel. Foto: www.alesfevzer.com
V soboto bodo nogometni navdušenci prikrajšani za pravi spektakel. Foto: www.alesfevzer.com
UE Ljubljana preložila sobotni derbi

V sredo so s policije sporočili, da zaradi begunske krize nimajo dovolj mož za primerno varovanje tekme, ki ima zaradi pričakovanega množičnega obiska – za derbi vlada veliko zanimanje, Stožice pa naj bi obiskalo krepko več kot 10.000 navijačev – status stopnje visokega tveganja. V četrtek je bil na Upravni enoti Ljubljana sestanek, ki je trajal tri ure. Štiri ure po koncu sestanka je bila odločitev uradna.

Ljubljanski klub, ki je organizator tekme, je ob podpori Nogometne zveze Slovenije, ki je organizator tekmovanja, vztrajal pri izvedbi derbija, policija pa je bila proti. Na derbiju bi moralo biti 143 pripadnikov posebne policijske enote, česar pa policija ni mogla zagotoviti. Odločitev je na koncu sprejela Upravna enota Ljubljana.

Dvoboj v Stožicah je bil težko pričakovan, obetal pa se je pravi spektakel. V Ljubljani se je nogomet z novo zgodbo Olimpije končno prebudil, množičen obisk pa so napovedali tudi mariborski navijači, saj so vijoličasti v vzponu. Trenutno Ljubljančani vodijo, pred najbližjimi zasledovalci imajo štiri točke naskoka, pred Mariborom pa sedem. Prvi letošnji derbi se je v Mariboru končal z zmago zmajev s 3:0. Kdaj bo tekma odigrana, za zdaj ni znano. V jesenskem delu veliko prostih terminov ni.

Več informacij bodo pri Olimpiji podali na petkovi novinarski konferenci.

UE Ljubljana preložila sobotni derbi