Ko je Milko Djurovski poleti prevzel klub, verjetno nihče ni pričakoval, da bo Maribor dobra dva meseca pozneje le na 7. mestu prvenstvene lestvice. Foto: RTV SLO
Ko je Milko Djurovski poleti prevzel klub, verjetno nihče ni pričakoval, da bo Maribor dobra dva meseca pozneje le na 7. mestu prvenstvene lestvice. Foto: RTV SLO
Zaho zaenkrat ostaja, Milko odhaja

Djurovski je trener nogometašev Maribora postal konec avgusta, ko ga je v klub pripeljal športni direktor Zlatko Zahovič. Želenih rezultatov ni bilo in navijači so zahtevali spremembe. Po novem porazu v nedeljo proti Interblocku so se razmere še bolj zaostrile.

Horjak začasno na krmilu
Na ponedeljkovi izredni novinarski konferenci sta Zahovič in poslovni direktor Bojan Ban komentirala zadnje dogodke. Zahovič je predlagal zamenjavo trenerja. Nekaj ur pozneje je upravni odbor sprejel odločitve o odhodu Djurovskega. Ekipo bo zdaj začasno vodil njegov pomočnik Branko Horjak.

"Zgodila se je ulica!"
O lastnem odstopu je Zahovič dejal, da bo o tem odločal upravni odbor. Dan prej je bil Zahovič precej bolj odločen, da zapušča položaj športnega direktorja. V intevjuju za časopis Večer je povedal: "Tudi noč po dogodku ni spremenila moje odločitve. To je v tem trenutku najbolje za klub in zame. Zgodila se je ulica. Duh iz steklenice je bil spuščen že prej. Po moji oceni klub potrebuje mir in ogromno dela. Potrebuje veliko pozitivne energije, ki je v zadnjih letih ni bilo. V takšnem okolju je praktično nemogoče delati."

Pričakoval je celo slabše rezultate
O svojem dozdajšnjem delu pa je Zahovič dejal: "V tem času smo naredili ogromno. Imel sem načrt, kdo bi lahko prišel v zimskem prestopnem roku in izboljšal to selekcijo. Nikoli nisem dejal, da so igralci slabi, ampak da je bila slaba selekcija. Ni bila po dogovoru, ki sem ga imel z NK Maribor. To je največji problem. Pričakoval sem celo slabše rezultate, a povsem normalno je, da tega v javnosti nisem mogel izjaviti."

T. O.

Zaho zaenkrat ostaja, Milko odhaja