Carlos
Carlos "Apač" Tevez je vrhunski napadalec in izredno delaven nogometaš, a hkrati izredno zahtevna osebnost. V vseh klubih, v katerih je igral, je bil zagotovilo za uspeh, a slej ko prej je postal nezadovoljen. Foto: Reuters
Carlos Tevez
V preteklem prvenstvu je bil z 20 goli tretji strelec Premier lige, kot kapetan pa je popeljal City do 3. mesta in nastopa v Ligi prvakov. Foto: Reuters

Zvezdnik "meščanov" je trenutno v domovini, kjer z argentinsko reprezentanco igra na 43. pokalu Amerike. Po prvi tekmi je Tevez prek svojega odvetnika poslal pismo vodstvu kluba in britanskim medijem.

"Moram živeti tam, kjer se bosta počutili domače"
"Z velikim obžalovanjem sporočam vodstvu Manchester Cityja, da želim oditi. Rad bi poudaril, da zelo spoštujem ta klub, njegove navijače in lastnika šejka Mansourja, ki mi je vselej izkazoval veliko spoštovanje. Upam, da me bodo ljudje lahko razumeli. Živeti brez otrok je bil zame velik, prevelik izziv. Vse, kar počnem, počnem za svoji hčerki Katio in Florencio. Moram jima biti bližje in z njima preživeti več časa. Moram živeti nekje, kjer se bosta počutili domače. Upam, da bodo navijači Cityja razumeli, da sem na igrišču vselej dajal vse od sebe in se trudil po najboljših močeh," je v pismu zapisal 27-letni napadalec iz Buenos Airesa.

Zavrnil Juve, Inter pa menjavo z Eto'ojem
Argentinec je zahtevo po prodaji prvič podal že decembra lani, a je nato tudi s pomočjo "družinskega dopusta" zdržal v klubu do konca sezone. V soboto je trener Cityja Roberto Mancini zatrjeval, da bo kapetan in prvi strelec moštva ostal še eno leto v svetlomodrem dresu in vodil soigralce v Ligi prvakov ter Premier ligi.

Italijanski trener je v pogovoru priznal, da je Tevez pozimi zavrnil odhod v Juventus, ki se je zanimal zanj. Prav tako je potrdil govorice, da je City želel izpeljati menjavo Tevez - Eto'o, a je to možnost zavrnil Inter.

Si Real res želi zahtevnega Teveza?
Tevez, čigar družina zadnja leta živi v Buenos Airesu, si najbrž želi oditi v Španijo, vendar Barcelona ni nikoli resno razmišljala o njem, Real Madrid pa si je pozimi raje izposodil drugega nezadovoljnega napadalca Cityja Emmanuela Adabayorja. Bo "beli balet" mogoče le ugriznil v mamljivo vabo? Tretja in zadnja realna možnost za prestop v Španijo bi bil odhod v Malago, kjer se prav tako kot v Cityju vrtijo arabski naftni milijoni.

Kot skrajna možnost se omenja vrnitev v domovino k matični Boci Juniors, kjer je zablestel že v najstniških letih. Boca si večmilijonskega nakupa ne more privoščiti, mogoče pa bi bilo izpeljati posojo, s katero bi šejk Mansour ustregel svojemu nezadovoljnemu kapetanu.