Jürgen Klopp Foto: Reuters
Jürgen Klopp Foto: Reuters

Redsi, ki se v poslovilni Kloppovi sezoni borijo za tri lovorike (eno že imajo), so v četrtek prvi obračun četrtfinala Evropske lige na Anfieldu izgubili proti Atalanti z 0:3. Nemec je razlog za poraz pripisal pomanjkanju taktične discipline. Zmago Italijanov je označil kot popolnoma zasluženo.

Gianluca Scamacca je zadel po enkrat v vsakem polčasu, končni izid je v zaključku postavil hrvaški reprezentant Mario Pašalić.

Sorodna novica Atalanta presenetila Liverpool na Anfieldu

"Začeli smo dobro, res dobro, vendar nismo tako nadaljevali. Že pred njihovim prvim golom smo malce izgubili nit, bili smo povsod in nikjer," je povedal Klopp.

"V sredini je bila zmeda, desni vezist na levi, levi na desni, napadalec, skratka čudno. V nogometnem žargonu je to taktična disciplina. Odigrali smo slabo tekmo in zasluženo izgubili. Ena najslabših predstav v dolgem dolgem času," je povedal Klopp.

"Lahko naredimo preobrat in zmagamo? Lahko. Če bomo igrali dobro, je vse možno. Lahko zmagamo 3:0? Ne vem," je še povedal Klopp.

Liverpool bo pred gostovanjem v Italiji igral v nedeljo še s Crystal Palacom. Sedem krogov pred koncem angleškega prvenstva so Kloppovi varovanci na vrhu izenačeni z Arsenalom. Manchester City zaostaja zgolj za točko.

Polom Liverpoola v Evropski ligi