Steven Gerrard in Fabio Capello sta pred tekmo proti Sloveniji optimistična. Foto: MMC RTV SLO
Steven Gerrard in Fabio Capello sta pred tekmo proti Sloveniji optimistična. Foto: MMC RTV SLO

Selektor je povedal, da je na zadnjem treningu v torek dopoldne v Rustenburgu videl, da so igralci res osredinjeni na srečanje. "Res smo trenirali zelo dobro in kompaktno. Z igralci imam zelo dober odnos. Sledijo mojim zamislim in trenirajo zelo dobro. Vedno je najbolj pomemben rezultat, ki pa v tem trenutku za nas ni dober. Poskušali ga bomo popraviti," je dejal Capello in poudaril, da se normalno pogovarja tudi z Johnom Terryjem, ki je v nedeljo kritiziral njegovo taktiko in izjavil, da želi, da igra tudi Joe Cole.
Capello Terryja zaradi tega kljub nekaterim ostrim besedam nikakor ne namerava izločiti iz reprezentance. "Igralci ne moremo vplivati na izbiro trenerja. To je njegovo delo," je danes na to temo povedal kapetan Steven Gerrard.

"Rooney se je popravil"
Capello se je samo v enem odgovoru dotaknil Slovenije. "Želimo izboljšati predvsem duh v naši ekipi. Videti želim boj v vsakem trenutku in hitre podaje. Slovenija bo verjetno poskušala imeti žogo v svoji posesti in upočasniti igro. Mi ji moramo to preprečiti," je odvrnil na vprašanje ene od angleških novinark, ki jo je zanimalo, kaj bodo morali Angleži izboljšati v svoji igri.

Glede Wayna Rooneyja, ki nikakor ne najde prave forme, je 64-letni Italijan dejal, da se je veliko pogovarjal z njim: "Je pomemben igralec za nas, tako kot Steven. Včasih je pritisk velik tudi za pomembne igralce. V teh treh dneh treningov se je popravil. Prepričan sem, da bo igral zelo dobro."
Igro s treningov prenesti na tekmo
"V kvalifikacijah smo igrali kompaktno in agresivno. Tudi jutri želimo na podoben način začeti tekmo ter doseči zadetek, ki ga potrebujemo. Ljudje veliko pričakujejo, želijo si zmag. Prevzemamo odgovornost za slabše dozdajšnje predstave. Domovino želimo znova narediti ponosno in veselo. Težko je odgovoriti na vprašanje, ali je za slabše izide kriva dolga klubska sezona. Na treningih nam gre dobro, to moramo prenesti še na tekmo," je za konec dodal Gerrard, ki še pravi, da v morebitnem slabšem igrišču na stadionu Nelson Mandela Bay Angleži ne smejo iskati nikakršnega izgovora.
Na dopoldanskem treningu je normalno treniral tudi Michael Carrick in bo po pozdravljeni poškodbi gležnja v sredo na voljo Capellu.

Iz Port Elizabetha,