Združene države Amerike slavijo, kar se opazi na naslovnicah, ki so jih za spremembo zasedli nogometaši. Foto: Reuters
Združene države Amerike slavijo, kar se opazi na naslovnicah, ki so jih za spremembo zasedli nogometaši. Foto: Reuters

še ni povzročil.

Velik, če ne največji del zaslug gre pri tem ESPN-ju, največji in najvplivnejši športni televiziji na svetu, ki je tokrat prevzela patronat nad projektom svetovno prvenstvo 2010. Ob dramatičnem razpletu v skupini C so bili najbolj čustveni ravno na najbolj obiskanem športnem portalu na svetu. "Molitve uslišane!" je bilo izpisano v prvih trenutkih slavja, ki je pričal o olajšanju v ZDA, pozneje se je začelo slavje, kar se je poznalo tudi na naslovnici: "Party in U. S. A." (Zabava v ZDA).

Pravljični konec za ZDA
"ZDA pozno zadele in nadaljujejo prvenstvo," so zapisali pri USA Today. "Gol!!! Landon Donovan je ZDA zagotovil zmago v podaljšku," je LA Times izpostavil junaštvo kalifonijskega rojaka. Ugledni Sports Illustrated se je zatekel v pravljični svet: "ZDA napredujejo po pravljičnem koncu".

Defoe novi ljubljenec Anglije
Angleški mediji so pospravili križe in žeblje ter se razveselili nadaljevanja prvenstva. "Jermaine Course" (Jermaine je pokazal pot) je The Sun, tabloid z največjo naklado na Otoku, izpostavil jeziček na tehtnici na obračunu v Port Elizabethu. BBC Sport: "Defoe izstrelil Anglijo med najboljših 16!"

Guardian: Brezupna in grozna Slovenija
"Defoejev strel popeljal Capellove može v izločilne boje" so povzeli dogajanje pri Guardianu, ki v komentarju tekme od minute do minute Sloveniji niso namenili ravno veliko prijaznih besed.

43. minuta - Slovenija je bila do zdaj brezupna.

Konec tekme - To je to za Anglijo! In še več, to je to za Slovenijo, ker so ZDA zadele v podaljšku. Slovenija se ne more pritoževati, saj so bili skoraj vsi enotno grozni na tej tekmi. Anglija ni bila "čudovita", toda naredila je tisto, kar je morala, in pokazala veliko boljšo predstavo.

Sočustvovanje s Slovenijo
Južno od Kolpe so izpostavili vlogo vratarja Samirja Handanoviča. "Fantje odhajajo domov, Sijajni Handanovič ni mogel zaustaviti Albiona," je naslov na Indexu. "Slovenija obnemela in padla v žalost in obup," je zapisal Večernji. "Nesrečna Slovenija," sočustvujejo z nekdanjimi brati v Beogradu pri B92.