Pred osmimi leti je Slovenija pod vodstvom Srečka Katanca prav tako že po predtekmovanju zapustila svetovno prvenstvo, toda vtis je tokrat povsem drugačen. Foto: EPA
Pred osmimi leti je Slovenija pod vodstvom Srečka Katanca prav tako že po predtekmovanju zapustila svetovno prvenstvo, toda vtis je tokrat povsem drugačen. Foto: EPA

Katanec po porazu Slovenije meni, da je izid 1:0 glede na vse angleške priložnosti dober, Zahovič (tekmo je spremljal na počitnicah v Dominikanski republiki) je opozoril, da bi se morala tudi oba druga polčasa tekem skupine C začeti istočasno, Oblak pa ugotavlja, da slovenski vezisti na čelu z Robijem Korenom niso znali zadržati žoge.

Brane Oblak: Moram pohvaliti naše nogometaše, borili so se do konca. To je bil njihov maksimum, za kaj več potrebujemo daljšo klop. Najboljši v slovenski ekipi je bil Samir Handanovič, in če je vratar najboljši, nekaj ni v redu. Problem je bila zlasti vezna linija, ki je na čelu s Korenom premalo držala žogo. Poleg tega nismo po levi strani naredili nič konkretnega, Angleži pa so po tej strani nevarno prodirali. Žal, toda kakor smo imeli srečo na prvi tekmi prvenstva, ko so bili Alžirci boljši, a smo zmagali, smo imeli zdaj smolo.

Zlatko Zahovič: Zadovoljni in ponosni smo lahko, Slovenci so prikazali odličen nogomet. Toda danes so Angleži zasluženo zmagali! Prireditelji prvenstva so naredili napako, ker se je tekma med ZDA in Alžirijo končala 3-4 minute pozneje. ZDA so vedele, da jih reši le gol, igrale so rusko ruleto in zadeli. Oba druga polčasa bi se morala začeti istočasno.

Srečko Katanec: Nogomet enkrat da, drugič vzame. Treba je biti zadovoljen, pošten in fantom čestitati za vse predstave. Anglija je bila boljši tekmec, čeprav ni dajala vtisa, da je tak "bav bav", in se je ob uvodu takoj videlo, da ni samozavestna. Dosegli so tipičen angleški gol, lahko pa bi jih zabili še nekaj, tako da smo imeli srečo. Rezultat 1:0 je, po videnem, dober. Reprezentanca je naredila velik posel, so dober 'tim', prihodnost je njihova.