Malouda je v Južni Afriki dosegel edini gol Francozov, in sicer ob porazu z gostitelji z 1:2. Foto: Reuters
Malouda je v Južni Afriki dosegel edini gol Francozov, in sicer ob porazu z gostitelji z 1:2. Foto: Reuters

Zvezdnik Chelseja se je po odhodu francoskih nogometašev s SP-ja že po skupinskem delu razgovoril za francoski časnik L'Equipe, ki je prvi začel razkrivati incidente med galskimi petelini. Dejal je, da dialoga med nogometaši in Domenechom sploh ni bilo.

"V francoski reprezentanci sem igral tam, kjer so to od mene zahtevali. Sploh se nismo poskušali s selektorjem pogovarjali o taktičnih zamislih in sistemu 4-3-3 ali 4-2-3-1," je dejal Malouda in Domenechu očital pomanjkanje prilagodljivosti.

"Moje besede niso zanimale selektorja"
"Bilo je le: postavi se na ta položaj in igraj. Brez argumentov. Nismo iskali razlag, moje besede nikoli v teh letih niso zanimale selektorja. Tisti, ki igramo za take klube, kot so Chelsea, Barcelona, Bayern in Lyon, potrebujemo okoli sebe vzdušje na najvišji ravni, da se razcvetimo," je razpredal 30-letni krilni igralec, ki ga je Domenech občasno poslal tudi na sredino igrišča v postavitvi 4-3-3.

Govorili o vsem, razen o nogometu
"Bilo mi je težko, ko sem videl, na kakšni ravni deluje reprezentanca v primerjavi z, recimo, Chelseajem. Vsakič znova negativne zgodbe in slabo vzdušje. Govorili smo o vsem, razen o nogometu," je še dejal Malouda in dodal, da vedno nove kritike navijačev in medijev niso pomagale.

Domenecha je po mizernem izkupičku remija in dveh porazov ter več incidentih med SP-jem že zamenjal Laurent Blanc, predsednik francoske nogometne zveze Jean-Pierre Escalettes pa je uradno podal svoj odstop.