Andres Iniesta je ob zadetku počastil spomin na lani umrlega kapetana Espanyola Danija Jarqueja. Foto: Reuters
Andres Iniesta je ob zadetku počastil spomin na lani umrlega kapetana Espanyola Danija Jarqueja. Foto: Reuters


Bližal se je konec srečanja na Stamford Bridgeu, ko je na povratni polfinalni tekmi proti Chelseaju s sijajnim strelom z roba kazenskega prostora izenačil na 1:1. Barca je nato v finalu v Rimu z 2:0 ugnala Manchester United in se veselila tretjega naslova evropskega prvaka.

V nedeljo je odločitev padla v 116. minuti. 26-letni nogometaš iz Fuentealbille blizu Albaceteja je ob velikem slavju takoj po tekmi težko našel besede, s katerimi bi opisal svoje veselje: "To je neverjetno. Porabili smo veliko energije. Dolgo je že od tega, ko smo začeli naše delo. Bilo je težko, a zdaj lahko uživamo sadove."

Osmi gol v reprezentančnem dresu
Zadetek je posvetil svoji družini in nekdanjemu kapetanu Espanyola Daniju Jarqueju, ki je lani avgusta pri 26 letih umrl zaradi srčnega infarkta med pripravami v Italiji. "Dani Jarque, vedno z nami," je pisalo na majici, ki jo je imel pod dresom. "Želeli smo počastiti spomin nanj in zdelo se nam je, da je to najboljša priložnost," je dejal Iniesta, ki si je po zadetku slekel dres in prejel rumeni karton.

Skromni fant je bil vzgojen v Barceloni, kamor je prišel z 12 leti. Za člansko ekipo je debitiral oktobra 2002 in se hitro uveljavil kot zelo sposoben in kreativen napadalni vezist. Za špansko reprezentanco je prvič igral maja 2006 ob remiju brez zadetkov proti Rusiji v Albaceteju, njegov nedeljski zadetek pa je bil osmi na 49 tekmah v dresu "furie roje".

V tej sezoni ga je pestilo nekaj poškodb, v španskem prvenstvu pa se je le enkrat vpisal med strelce. V Južni Afriki je mrežo zatresel tudi v predtekmovanju ob zmagi nad Čilom z 2:1.