Sašo Udovič je s 16 zadetki drugi najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance. Tokrat bo igral za ekipo Jug in bo poskušal premagati Marka Simeunoviča, ki bo branil za Sever. Foto: MMC RTV SLO
Sašo Udovič je s 16 zadetki drugi najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance. Tokrat bo igral za ekipo Jug in bo poskušal premagati Marka Simeunoviča, ki bo branil za Sever. Foto: MMC RTV SLO

Dobrodelna tekma, ki jo RTV Slovenija prireja skupaj z Unicefom, njen izkupiček pa bo namenjen Unicefovemu programu za pomoč otrokom v Afriki, bo potekala na stadionu Fazanerija. Cena vstopnice bo 5 evrov. Eden izmed kupcev vstopnice bo po koncu tekme dobil lepo nagrado - ogled tekme letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu.

Pomerili se bosta ekipi Severa in Juga, ki bosta sestavljeni iz nekdanjih vrhunskih nogometašev, znanih Slovencev in 12 finalistov resničnostnega šova Kdo gre v Afriko. Prenos bo po 18. uri na TV Slovenija, gledalci pa ste vabljeni, da glasujete za najboljšega igralca ekipe Sever in najboljšega ekipe Jug. Nagrada za najboljša bo ogled tekme svetovnega prvenstva, med tistimi, ki boste glasovali, pa bomo prav tako izžrebali enega, ki bo odpotoval v JAR.

Glasujete lahko s SMS-glasovanjem na številko 3000 in vsebino "SEV presledek številka igralca" ali "JUG presledek številka igralca". Po šest igralcev ekip Severa in Juga, ki so se v ekipo kvalificirali v dobrodelnem resničnostnem šovu Kdo gre v Afriko, bo imelo številke od 2 do 7. Cena povratnega SMS-ja je 0,99 evra.

Ekipo Sever smo že predstavili, zdaj pa preverimo, kdo se bo za žogo podil v dresu Juga pod taktirko trenerja Branka Zupana. Od nekdanjih asov bodo igrali Sašo Udovič (kapetan), vratar Boško Boškovič, Džoni Novak, Dejan Djuranovič, Gregor Židan in Aleš Čeh. Med znanimi Slovenci bodo pomagali humorist Sašo Hribar, pevci Omar Naber, Zlatko in Vili Resnik, če ga bo seveda njegova partnerica pustila na tekmo. Saj poznate nogometno himno Na fuzbal me pust ...

Svoje nogometne spretnosti bosta pokazal tudi letošnji dobitnik viktorja za življenjsko delo Dragan Bulič (velik navijač slovenske reprezentance) in nekdanja alpska smučarka Ana Kobal.

Tekmo, ki bo sestavljena iz štirih 20-minutnih četrtin, bosta za TV Slovenija komentirala Igor E. Bergant in Saša Jerkovič, na stadionu pa bo svoje duhovite domislice stresal Sašo Hribar.

Vstopnice za tekmo lahko kupite na spletni strani www.eventim.si, na prodajnih mestih Eventima ali na mestnem stadionu Murska Sobota.