Luis Figo v zadnji sezoni ni dobil veliko priložnosti, tako da je njegov odhod s Santiaga Bernabeu logičen. Foto: EPA
Luis Figo v zadnji sezoni ni dobil veliko priložnosti, tako da je njegov odhod s Santiaga Bernabeu logičen. Foto: EPA
David Beckham
David Beckham je v soju žarometov, kjer koli se pojavi. Foto: EPA

Višina odškodnine za 32-letnega portugalskega nogometaša, ki ga je Real od Barcelone leta 2000 kot prvega "galaktika" kupil za 56 milijonov dolarjev, ni znana. Njegova letna plača v milanskem klubu bo 4,5 milijona evrov.

Becks se v Madridu dobro počuti
David Beckham se s kraljevim klubom dogovarja o podaljšanju pogodbe. 30-letni Anglež, ki mu zdajšnja pogodba poteče leta 2007, si želi pri belem baletu končati kariero.

"V Realu sem srečen. Pri njem bom ostal, kolikor časa bo želel klub. Nogomet nameravam igrati do leta 2009 in srčno upam, da bo Real moj zadnji klub," je dejal Becks, ki je prišel v Madrid junija leta 2003 iz Manchesterja Uniteda za 35 milijonov evrov.

Owen najverjetneje odhaja
Medtem je Michael Owen sporočil, da se je o svojem prestopu iz Reala pogovarjal s tremi angleškimi klubi. O prihodnosti angleškega reprezentanta se je začelo špekulirati po prihodu brazilskih napadalcev Robinha in Julia Baptiste. Owen že tako ni bil v prvem načrtu trenerja Vanderleia Luxemburga. "Iz kluba so mi sporočili, da bi bili veseli, če bi ostal, vendar mi ne bodo stali na poti, če si bom našel nov klub. S tremi do štirimi sem se že pogovarjal," je dejal Owen.

Davids okrepil Tottenham
Nizozemski nogometaš Edgar Davids je dokončno postal član angleškega Tottenhama. Na Otok je prišel kot prost igralec. Nazadnje je 32-letni igralec zvezne vrste branil barve Interja, še prej pa Barcelone, Juventusa, Milana in Ajaxa.