Angleški pokal se je zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 zaustavil v četrtfinalu, a organizatorji upajo, da ga bodo ob prvenstvu vseeno lahko izpeljali.

Naslov pokalnega zmagovalca branijo nogometaši Manchester Cityja. Foto: EPA
Naslov pokalnega zmagovalca branijo nogometaši Manchester Cityja. Foto: EPA
Potrjen ponoven zagon angleškega prvenstva

27. in 28. junija nadaljevanje s četrtfinalom
Štiri tekme zadnje osmerice bodo na sporedu ob koncu tedna – 27. in 28. junija, vendar za zdaj še ni znano, ali bodo potekale po principu tekem doma in v gosteh ali na nevtralnih prizoriščih. Pari so Leicester – Chelsea, Newcastle – Manchester City, Sheffield United – Arsenal in Norwich – Manchester United.

Polfinale 11. in 12. julija, finale 1. avgusta
Polfinale bo 11. in 12. julija, finale pa na Wembleyju 1. avgusta. Vse tekme pokala, kjer naslov brani Manchester City, bodo za zaprtimi vrati.

Sorodna novica Premier liga se vrača 17. junija

Švicarska nogometna liga se bo nadaljevala 20. junija
Združenje švicarskih nogometnih prvoligašev pa se je na petkovi skupščini v Bernu odločilo, da se bo prvenstvo nadaljevalo 20. junija. Vse nadaljnje tekme bodo minile brez gledalcev, na tekmah bodo veljali posebni varnostni in zdravniški ukrepi. V deželi sira in čokolade je bilo nogometno prvenstvo po pandemiji covida-19 prekinjeno konec februarja.

Po 23 odigranih tekmah sta v najboljšem položaju St. Gallen in Young Boys, ki sta zbrala po 45 točk, tretjeuvrščeni Basel zaostaja pet točk.