Nekdanji nogometaš Milana bo v Madridu nosil dres s številko 8. Foto: Reuters
Nekdanji nogometaš Milana bo v Madridu nosil dres s številko 8. Foto: Reuters
Kaka, Florentino Perez, Alfredo di Stefano
Kot je to v navadi, sta bila na predstavitvi prisotna predsednik Florentino Perez in častni predsednik kluba Alfredo di Stefano. Foto: Reuters
Kaka
V Madrid je prispel že zjturaj in z odliko opravil zdravniški pregled. Foto: Reuters

Kaka se je za razliko od preostalih nogometašev, ki so bili predstavljeni v VIP-sektorju stadiona, prvič v dresu Reala prikazal na igrišču. Vidno zadovoljen je dejal, da je to zanj poseben dan: "Moja želja je, da bi se tudi moje ime zapisalo v zgodovino tega kluba." Kot ponavadi sta novega igralca predstavila Florentino Perez in Alfredo di Stefano, ki je bil ob dogodku vidno ganjen, medtem ko je novopečeni predsednik kluba za Brazilca dejal, da gre za enega izmed unikatnih svetovnih igralcev.

"Kaka je sposoben osvojiti svet nogometa s svojim odnosom in kot model znotraj in zunaj terena. Predstavlja bistveno vrednost tistega, kar pomeni biti član Reala," je dejal Perez.

Osmica zaradi Gaga
Po uradni predstavitvi je najboljši nogometaš Pokala konfederacij opravil še srečanje z navijači, direktor Reala Jorge Valdano pa je še obrazložil, zakaj bo Brazilec nosil dres s številko 8. Fernando Gago, ki je osmico nosil v lanski sezoni, si je zaželel petice, ki predstavlja pomembno številko v argentinski zgodovini nogometašev sredine terena.

Zdravniški pregled brez komplikacij
27-letni nogometaš je zjutraj brez težav opravil tudi zdravniški pregled, katerega je prestal brez zapletov: "Kaka je kot še drugi člani Real Madrida pravi primer nogometaša. Izvidi so pokazali, da gre za igralca, ki je izredno pripravljen za igranje na visokem nivoju, kar se je videlo tudi na Pokalu konfederacij," je povedal vodja zdravniškega oddelka pri kraljevem klubu Carlos Díez.

Ob njem dva telesna stražarja
Prihod v špansko prestolnico pa za Brazilca ni minil brez sicer manjših težav, saj je moral zaradi prezasedenosti letala iz Južnoafriške republike počakati na drugo letalo. Celo pot sta ga po Madridu spremljala tudi dva zasebna stražarja.

Ronaldo na Bernabeu v ponedeljek
Real je v letošnji sezoni v svoje vrste poleg Brazilca že pripeljal Raúla Albiola (iz Valencie), Cristiana Ronalda (Manchester United) ter trenerja Manuela Pelegrinija (Villarreal), po enoletnem igranju za Almerío se je k Realu vrnil Álvaro Negredo, ki je v pretekli sezoni zadel 19-krat, iz posoje pa je prišel Ezequiel Garay (Racing Santander). Ronaldo bo predstavljen 6. julija.