27-letni Kaka bo odslej razveseljeval ljubitelje nogometa v belem dresu madridskega kluba. Foto: EPA
27-letni Kaka bo odslej razveseljeval ljubitelje nogometa v belem dresu madridskega kluba. Foto: EPA
Florentino Perez
Florentino Perez ne izgublja časa in je hitro pripeljal Kakaja v Madrid, kar je že leta 2006 obljubil nekdanji predsednik Ramon Calderon. Foto: EPA
Kaka z zlato žogo
Najboljši nogometaš sveta v letu 2007 je v domovini igral za Sao Paolo, v Milan pa je leta 2003 prestopil za 8,5 milijona evrov. Foto: Reuters

Kraljevi klub je na uradni spletni strani ob polnoči uradno objavil novico: "Ricardo Izecson dos Santos Leite je igralec Real Madrida!" Po dogovoru z AC Milanom in po uspešno prestanem zdravniškem pregledu v ponedeljek je otrok Sao Paola z enim najuspešnejšim klubom vseh časov podpisal 6-letno pogodbo.

Kaka je prva okrepitev novega-starega predsednika Florentina Pereza, ki je tudi zaslužen za rekordni prestop, ko je Real leta 2001 za Zinedina Zidana Juventusu plačal kar 73 milijonov evrov.

Iz Milana odhaja sporazumno
"Vse, kar sem kadar koli naredil za Milan, je bilo storjeno v medsebojnem dogovoru. Od trenutka, ko sem prišel, do mojega današnjega odhoda. Odhajam skozi glavna vrata," je na novinarski konferenci v Recifeju, kjer se z Brazilijo pripravlja na kvalifikacijski dvoboj s Paragvajem, o prijateljski ločitvi z nekdanjim klubom povedal Kaka.

"Z rdeče-črnimi sem osvojil vse, kar sem si želel kot igralec. Prestop v novo okolje je nova motivacija zame. Verjamem, da bo Real Madrid zgradil moštvo, ki bo znova osvajalo lovorike," se novega izziva v španski prestolnici veseli eden najboljših nogometašev zadnjih let.

"To je šele začetek"
"Gradimo dobro in pomembno moštvo, in to je bil šele začetek," je bil prvi komentar predsednika Pereza, ki je pričakovano poskrbel za vihar na nogometnem tržišču in hkrati hitro izpolnil eno izmed predvolilnih obljub o zvenečih okrepitvah kluba, ki je letos ostal brez osvojene lovorike in globoko v senci Barcelone.

Ribery, Ronaldo, Alonso, Villa, Silva?
300 milijonov evrov je vsota, ki jo je španski gradbinski in nepremičninski mogotec pripravil za gradnjo drugega galaktičnega obdobja. V prvi eri so Santiago Bernabeu razveseljevali Luis Figo, Zidane, David Beckham in Ronaldo, zdaj pa naj bi Kakaju sledili vsaj nekateri izmed zdajšnjih velemojstrov, kot so Franck Ribery, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso in dvojec iz Valencie David Villa in David Silva.

Kaj je prepričalo Milan?
Milanski klub se je uradno zahvalil Brazilcu za predanost in prispevek k uspehom v zadnjih 6 letih in ob tem zapisal: "Njegovo odstotnost na igrišču se bo dalo, sicer s težavo, nadomestiti, medtem ko bo veliko težje zapolniti praznino, ki jo Kaka zapušča kot človek."

Klub Silvia Berlusconija se je v preteklosti zlahka znebil Brazilčevih snubcev, pozimi je zavrnil celo bajno ponudbo Manchester Cityja, ki je ponujal neverjetnih 115 milijonov evrov. Kaka je še pred dnevi izrazil željo, da bi ostal v severni Italiji, a je sam Berlusconi nato nakazal, da se Brazilčevi dnevi v mestu mode iztekajo. Okoli koga bo zdaj Milan gradil celovito prenovo ostarelega moštva, je za zdaj še uganka.

Uresničena želja navijačev
Predstavitev Kakaja v novem dresu po po končanem Pokalu konfederacij. Zahtevno delo ustvarjanje šampionskega moštva v nogometno razvajenem Madridu je pripadlo novemu trenerju Manuelu Pellegriniju, ki ga ob prihodnjih neuspehih ali bledih predstavah vsaj ne bo več spremljalo prepevanje s tribun "Kje je Kaka?"

T. G.