Mario Balotelli v rdeče-črnem dresu Manchester Cityja. V majici Milana iste barve ga bomo prvič videli v sredo. Foto: EPA
Mario Balotelli v rdeče-črnem dresu Manchester Cityja. V majici Milana iste barve ga bomo prvič videli v sredo. Foto: EPA
Mario Balotelli
Sodelovanje med Robertom Mancinijem in Balotellijem je bilo polno vzponov in padcev. Foto: EPA

22-letni Balotelli, ki je k sinjemodrim za 22 milijonov evrov prestopil poleti 2010 iz Interja, bo z Milanom podpisal štiriinpolletno pogodbo do junija 2017, po kateri bo letno zaslužil štiri milijone evrov. Milan bo Cityju plačal 23 milijonov evrov odškodnine.

Manchester City je v torek zvečer v 24. krogu angleškega prvenstva samo remiziral na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Queens Park Rangersu (0:0). Vodilni Manchester United, ki ima s tekmo manj na lestvici štiri točke več, bo v sredo gostil Southampton.

Od zanikanja do preobrata
Govorice o mogočem prestopu "Super Maria" v druščino rdeče-črnih so se pojavljale že dalj časa, vendar se je zdelo, da se iz vsega ne bo razvilo nič, potem ko je lastnik Milana Silvio Berlusconi na začetku januarja izjavil, da ne bi nikoli sprejel Balotellija v svoj klub.
"Žal mi je, da moram to reči, toda v našem klubu je zelo pomemben človeški vidik. Če v slačilnico pripelješ "gnilo jabolko", lahko vpliva na vse preostale," je dejal Berlusconi, za kar se je sicer pozneje opravičil, češ da ni imel v mislih neposredno Balotellija. Prejšnji četrtek je Berlusconi na vprašanje, ali prihaja v Milan Balotelli ali Kaka, znova odgovoril, da nihče izmed njiju ...

V zadnjem času malo igral
Balotellijev zastopnik Mino Raiola je decembra dejal, da si potomca ganskih staršev ne more privoščiti nihče izmed italijanskih klubov, saj stane toliko kot portret Mona Lize. Še pred dvema tednoma so arabski lastniki Manchester Cityja zanj zahtevali 37 milijonov evrov, mojster pogajanj, Milanov izvršni direktor Adriano Galliani, pa mu je nato uspešno zbil ceno.
Muhastega Italijana je decembra lani zaradi disciplinskih prekrškov City kaznoval z odvzemom dveh tedenskih plač, na začetku januarja pa se je na treningu skoraj stepel s trenerjem Robertom Mancinijem. Od mestnega derbija med Cityjem in Unitedom 9. decembra (2:3) je bil na igrišču manj kot eno uro, že prej pa je večkrat izjavil, da se v Manchestru ne počuti najbolje in da bi se rad vrnil v Italijo.
Dres Milana že oblekel
S Cityjem se je sicer lani veselil naslova angleškega prvaka, blestel pa je tudi v majici italijanske reprezentance na junijskem evropskem prvenstvu. V polfinalu je zadel dvakrat ob zmagi "azzurrov" nad Nemčijo z 2:1. V Premier ligi je v dveh letih in pol skupaj dosegel samo 20 zadetkov.
Balotelli, ki je za Inter igral med letoma 2006 in 2010, je marca 2010 v eni izmed italijanskih zabavnih oddaj že oblekel dres Milana s svojim imenom (v otroštvu je bil navijač sedemkratnih evropskih prvakov), s čimer si je nakopal bes Interjevih privržencev. Med varovance Massimiliana Allegrija prihaja kot zamenjava za Alexandra Pata, ki je odšel v Corinthians.
Milan je po slabem začetku letošnje sezone v zadnjih tednih ujel dobro formo. Na lestvici Serie A je po 22 krogih s 37 točkami na petem mestu. Vodilni Juventus, ki naj bi se prav tako zanimal za Balotellija, jih je zbral 49.

Balotelli v dresu Milana marca 2010