Po mnenju Samirja Handanoviča Slovencem manjka še malo izkušenj in prebrisanosti. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Po mnenju Samirja Handanoviča Slovencem manjka še malo izkušenj in prebrisanosti. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Pozdrav navijačem po veliki točki

Kaj so povedali trije izmed njih po torkovem remiju proti Srbiji?
Samir Handanovič: "Mislim, da smo si po prikazanem s teh dveh tekem zaslužili šest točk, a v nogometu ni vedno tako, da tisto, kar prikažeš, tudi unovčiš. Manjka nam še malo izkušenj in prebrisanosti. Nadigrali smo Srbijo, vsaj jaz tako mislim, in imeli tri lepe priložnosti. V prihodnosti lahko še bolj napredujemo, nimamo se česa bati. Tiste prave tekme, ki bodo odločale, kdo bo šel na evropsko prvenstvo, še prihajajo. Pomembna je bila reakcija po porazu - da niso bile glave dol in da smo igrali tako, kot smo se zmenili, da bomo igrali. Na koncu bi morali vendarle odigrati malo drugače. Severni Irci so nam lahko za vzor, kako igrati v zadnjih 10, 15 minutah."
Matej Mavrič Rožič: "Zmanjkalo je malo več koncentracije v zadnjih nekaj minutah. Srbom smo dopuščali preveč predložkov, vemo, kako močan je Žigić v skoku. Pri prejetem zadetku so Srbi hitro izvajali prosti strel po prekršku, nismo imeli časa prevzeti, ostali smo na svojih položajih in Brečko je ostal sam z Žigićem. Tudi ker gre za 25 cm razlike v višini, nismo mogli nič narediti, prav tako je Rukavini uspel dober predložek."
Aleksander Radosavljevič: "Srbska reprezentanca, ki je po imenih boljša od nas, je bila v podrejenem položaju. Lahko rečemo, da so se izvlekli. Ko smo imeli priložnosti za 2:0, nismo bili mirni v zaključku akcij. Mislim, da bi morali izkoristiti priložnosti in se ne zadovoljiti z 1:0 ter poskušati ohranjati ta izid do konca."

Pozdrav navijačem po veliki točki