Med tekmo je bilo med igralci kar nekaj provokacij. Toda kot je dejal Aljaž Struna:
Med tekmo je bilo med igralci kar nekaj provokacij. Toda kot je dejal Aljaž Struna: "Ni bila res zelo trda tekma, da bi pokalo. Mogoče bi moralo. Verjetno bi potrebovali tudi kakšno dodatno iskrico s tribun." Foto: Reuters
Sorodna novica Slovenija tudi proti Severni Makedoniji zapravila vodstvo z 1:0
Bardhi izenačil na 1:1

Branilec je napravil napako pri izenačenju gostov v 47. minuti. Na desnem boku mu je ušel v zadnjih dveh sezonah pomemben člen Leedsa Ezgjan Alioski in podal pred vrata, Enis Bardhi iz Levanteja pa je zadel za končnih 1:1.

"Škoda, Makedonci so izkoristili prvo pravo priložnost. Gre za sekundo, v kateri se pač odločiš, kot se odločiš. Na takšni ravni se takšne napake ne smejo dogajati. Žalostni smo, ker nismo osvojili vseh treh točk. Gremo naprej v boj zanje na naslednjih tekmah. Mislim pa, da smo skozi tekmo vseeno pokazali, da dobro stojimo v obrambi," je dejal igralec, ki je bil nesrečnik že pred pol leta na Cipru, ko je v 89. minuti dosegel avtogol, tedaj je Slovenija izgubila z 2:1.

Nestorovski danes ni naredil nič. Veliko se meče in veliko joče (smeh).

Aljaž Struna o dobrem znancu iz Palerma Iliji Nestorovskem

Struna: V Izraelu smo bili bližje zmagi
Poleg Stojanovića so obrambno vrsto tvorili isti igralci kot v četrtek v Izraelu. Med njimi je bil tudi Aljaž Struna: "Občutek je, da smo bili bližje zmagi v Izraelu. Ta točka proti Makedoniji je kar poštena. Makedonci so vsako leto boljši, niso več, kar so bili pred tremi, štirimi leti. Popraviti bo treba osredotočenost vseh 90 minut. Škoda za zapravljene priložnosti, da nismo že v prvem polčasu zaprli tekme. V drugem so imeli oni več priložnosti, vsaj tako se mi zdi. Če potegnemo črto pod obe tekmi, gotovo lahko obžalujemo, da nismo osvojili več točk. Vseeno mislim, da smo precej napredovali v primerjavi z Ligo narodov."

Iličić: Ne moremo zmagati vseh tekem
Sorodna novica Kek: "Manjkajo zmage, manjkajo točke, a odnos je pravi."

Po tekmi je bilo v slačilnici malo grenkobe, na obeh tekmah smo prepoceni dobili zadetek. Imeli smo veliko priložnosti, ki jih je treba izkoristiti, če želimo na takšnih tekmah zmagovati. Makedonija je bila danes odlična, zato jim čestitam.

Bojan Jokić

Podobno je menil Josip Iličić: "Napredujemo, ustvarjamo si priložnosti. Želeli smo si zadeti čim prej in lažje pripeljati tekmo do konca. Bili smo zelo blizu, a prepogosto se nam ponavljajo iste stvari in delamo preveč napak. Morali jih bomo popraviti, se dvigniti še na višjo raven oziroma stopničko višje in izidi bodo prišli. Še veliko tekem je, ne da se na vseh zmagati. Že na koncu prvega polčasa so si Makedonci priigrali dve lepi priložnosti. V težkih trenutkih se moramo bolj združiti in dati skupaj ter pomagati drug drugemu. Tekmeci vedo, kje so naše pomanjkljivosti."

Motor slovenske igre je imel manj prostora kot v Hajfi. "Že na začetku sem občutil, da bodo šli Makedonci ostro v tekmo, sploh name. Niso mi dovolili, da se obračam. Ne bi rekel, da je sodnik sodil slabo, a v določenem trenutku bi mogoče lahko izključil njihovega igralca. Sicer pa sem navajen dobivati udarce, tako bo verjetno do konca moje kariere."

Zajc podoživel svoj gol
Zajc zadel za 1:0

S tega vidika je bila zame prav tako zanimiva tekma. Tudi v teh dneh med reprezentančnim premorom sva bila v stiku, se slišiva. Ima neverjeten potencial.

Miha Zajc o soigralcu iz Fenerbahčeja, 19-letnem Makedoncu Elifu Elmasu

Edini slovenski strelec je bil v 34. minuti Miha Zajc. V zadnjem letu je za reprezentanco zadel že četrtič. Junija je prvenec dosegel v Črni gori, jeseni se je med strelce vpisal na obeh tekmah proti Bolgariji.

"Že takrat septembra sem dosegel gol z glavo, to mi ni tuje. Lepo smo izigrali Makedonce, Šporar je lepo podal, meni pa ni bilo težko zadeti v prazna vrata. Uigravali smo hitre prehode v napad, lepo smo si podajali žogo naprej. Andraž, ki ga dobro poznam iz Olimpije, je pokazal, da je moštveni igralec in da je pripravljen za ekipo narediti dobre stvari. Žal mi je, da mu ob koncu prvega polčasa tudi sam nisem podal, ko sem poskusil s strelom. V tisti akciji sem tako sprejel žogo, da nisem pogledal nazaj. Tam sta bila tudi Iličić in Krhin, slabo sem se odločil. Škoda, naj bo to šola za naprej. Obžalujem lahko tudi, da v drugem polčasu nisem zadel še enkrat, ko sem imel spet priložnost z glavo. Mogoče bi moral tam pokazati več odločnosti, nisem si še pogledal posnetka. Če se ne motim, je igralec žogo izbil na golovi črti," je razložil Šempetrc, ki je pri zadetku po odvzeti žogi Strune ter vmesnem sodelovanju Benjamina Verbiča in Iličića "kakor vihar" 50 metrov šprintal v protinapad.

Peti zaporedni remi z 1:1
Je bila tudi zanj tekma napornejša kot v Hajfi, ko je imel že na začetku prav tako eno priložnost z glavo, a se je tedaj izkazal vratar? "Gotovo je bilo težje kot v Izraelu. Bili smo utrujeni od prve tekme, svoj pečat je pustilo tudi potovanje. Ni bilo lahko, toda takšne tekme je treba odigrati na karakter in se boriti. Sicer pa je bistveno lažje, ko smo malo bolj samozavestni na žogi in ko si upamo več igrati naprej."

Slovenija je petič zapored remizirala z 1:1, že osem tekem pa je brez zmage. Junija bo gostovala v Avstriji in Latviji.

Oblak: Pozna se, da v obrambi še nismo dovolj uigrani
Analiza po koncu tekme Slovenija ‒ Severna Makedonija
Analiza prvega polčasa tekme Slovenija ‒ Severna Makedonija