Josip Iličić je predčasno končal ponedeljkov trening v Stožicah, vendar njegov nastop na tekmi v sredo ni vprašljiv. Navijači slovenske reprezentance še vedno čakajo na njegov prvi zadetek v dresu izbrane vrste:
Josip Iličić je predčasno končal ponedeljkov trening v Stožicah, vendar njegov nastop na tekmi v sredo ni vprašljiv. Navijači slovenske reprezentance še vedno čakajo na njegov prvi zadetek v dresu izbrane vrste: "Ne bi izpostavljal mojih zadetkov. Bolj si želim, da zmagamo in da bomo vsi zadovoljni z igro in zmago. To je najpomembneje." Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Ilić pred tekmo z BiH
Nogometaši so se zbrali na Brdu

Kranjčan, ki je prejšnji torek dopolnil 25 let, v zadnjih tednih nima veliko razlogov za zadovoljstvo. Palermo je zadnjič zmagal 28. novembra in je po nedeljskem domačem porazu proti Atalanti (1:2) padel na zadnje mesto na lestvici Serie A. Tako tudi pet zadetkov Iličića v letošnji sezoni izgubi pravo veljavo.

"Jojo" bo poskušal na težave pozabiti v domačem okolju. Z uspešnim nastopom ob Katančevi vrnitvi na selektorski stolček v sredo proti Bosni in Hercegovini bi prav gotovo dobil dodatnih moči za zahtevne izzive, ki ga do konca sezone čakajo na Siciliji. Z njim smo se pogovarjali na Brdu pri Kranju.


Josip, s kakšnimi občutki ste se tokrat pridružili soigralcem? Gre za nekakšen nov začetek v reprezentanci, kaj pričakujete?
Ker smo se po dolgem času znova zbrali, sem se res že veselil tega srečanja. Treba je samo še stopiti skupaj na igrišču in dati vse od sebe, da bi čim bolje igrali. To je naš prvi cilj.

V nedeljo ste s Palermom znova izgubili in zdrsnili na zadnje mesto na lestvici italijanskega prvenstva. Popotnica za Brdo torej za vas ni bila nič kaj prijetna.
Ne obremenjujem se s tem. Če se bom obremenjeval za nazaj, s tekmo, ki je je že konec, se ne bo dobro končalo. Treba je iti naprej. S klubom bomo morali poskušati zmagati na čim več tekmah. Če bo to dovolj za obstanek, bomo videli, sicer pa bo treba ubrati drugo pot.

Kaj mislite, kaj gre narobe, da se ne povzpnete z nevarnega območja?
Ne vem. Mogoče tudi nismo imeli sreče, kajti če na toliko tekmah dobiš zadetek v zadnji minuti, počasi postane že smešno. Upam, da se bo kaj obrnilo tudi v našo korist in da bomo tudi mi začeli zmagovati na tak način.

V zadnjih dneh je vaše moštvo okrepilo kar nekaj novih igralcev ...
Ja, malo težko je. Zdaj sem igral v napadu skupaj s štirimi novinci. Upam, da se bomo uigrali, da se izvlečemo in obstanemo v ligi.

Pet zadetkov ste sicer v letošnji sezoni vpisali v svojo strelsko statistiko. Kar se tega tiče, ste zadovoljni?
Nikoli ne moreš biti povsem zadovoljen. Jaz želim vedno več. Mogoče me je v zadnjem času malo ovirala poškodba. Upam, da jo bom čim prej dokončno pozdravil in da bom začel znova normalno igrati ter dosegati zadetke.

Imeli ste težave z aduktorjem (mišica pritegovalka, op. a.), kajne?
S trebušnim zidom. Vse skupaj je povezano. Malo me še ovira, saj čutim bolečino. Nisem stoodstoten. Res upam, da se bom čim prej pozdravil.

Ampak za sredo ni bojazni, da vas ne bi bilo na igrišču?
Ne, ne, to ne. Ko se ogrejem, ni težav. V določenih trenutkih pa mi ponagaja. Ta poškodba je nekaj normalnega za nogometaše.

Kakšen vtis ste dobili ob prvem srečanju s Srečkom Katancem?
Pozdravila sva se in rekla nekaj besed. Govorila sva prvič. Po telefonu se nisva slišala.
Pred kratkim je dejal, da gotovo predstavljate neko dodano vrednost za reprezentanco. Vam laska to priznanje?
To so samo besede. Treba se bo dokazati na igrišču. Vedno sem prevzel odgovornost in jo bom tudi v prihodnje, če jo bom lahko in bom pripravljen za to. Če bo tako rekel selektor, jo bom prevzel. Zadovoljen bom, če bom upravičil pričakovanja, če ne, pa bo treba nekaj spremeniti.

Ilić pred tekmo z BiH
Nogometaši so se zbrali na Brdu