Tim Matavž je v Groningen, s katerim ima pogodbo do leta 2013, iz Hita Gorice prestopil poleti leta 2007. V sezoni 2006/07 je v Prvi ligi si na 27 tekmah zadel 11-krat. Foto: Reuters
Tim Matavž je v Groningen, s katerim ima pogodbo do leta 2013, iz Hita Gorice prestopil poleti leta 2007. V sezoni 2006/07 je v Prvi ligi si na 27 tekmah zadel 11-krat. Foto: Reuters

Z evropskim prvakom so ga začeli povezovati danes, v novici o dogajanju na "mercatu" je slovenskega napadalca v odstavku o Interju na spletni strani omenil tudi najslovitejši športni časnik na Apeninskem polotoku La Gazzetta dello Sport. Prav tako se je znašel na naslovnici tiskane izdaje.
Toda Martina je za calciomercato.it povedal: "Nič ne vem o Interju in Napoliju. Edina ekipa, ki je pred časom izrazila zanimanje zanj, je bil Palermo, vendar potem ni bilo več nič konkretnega. Zanj so se ogrele tudi nemške ekipe in postalo je zahtevneje pripeljati ga v Italijo." V nedeljo je Matavža na tekmi proti Twenteju (1:2), kjer je dosegel 11 zadetek v letošnjem prvenstvu, spremljal športni direktor Wolfsburga Dieter Höness.

Martina, ki je med drugim tudi agent Gianluigija Buffona, pa je potrdil, da želi Groningen za svojega najboljšega strelca iztržiti okrog 7 do 9 milijonov evrov.

Matavž je v sredo zvečer zadel v četrtfinalu nizozemskega pokala. Groningen je na gostovanju v Utrechtu z njegovim golom v 18. minuti izenačil na 1:1, vendar na koncu moral priznati premoč gostiteljem z 2:3.

Palermo očitno obupal
Skavt Palerma Luca Cattani je medtem za isto spletno stran dejal, da je Matavž igralec, ki je zbudil pozornost Sicilijancev že poleti, vendar ga v tem trenutku ne nameravajo kupiti. Enako velja tudi za mariborskega upa Roberta Beriča: "Palermo zdaj igra z le enim napadalcem, Fabriziom Miccolijem. Na začetku februarja se vrača Abel Hernadez, junija pa pride Pablo Gonzalez (iz Novare, op. a.). Trenutno torej ne potrebujemo novih napadalcev."

Matavž je v zadnjih dneh že večkrat potrdil, da je Groningen zanj dobil dve ponudbi, ki pa ju je zavrnil. O imenih klubov ne sme govoriti. Tehnični direktor kluba Hans Nijland je za največji nizozemski dnevnik De Telegraaf izjavil naslednje: "Zelo realno je, da bo moštvo ostalo nedotaknjeno. Obstaja konkreten interes, toda počakali bomo na naslednje ponudbe." Isti časnik je sicer včeraj zapisal, da je Groningen zavrnil prav Palermo, ki naj bi za 22-letnega Šempetrca ponudil 5 milijonov evrov.
Najdražji slovenski nogometaš je seveda Zlatko Zahović, ki je leta 1999 za 13,5 milijona evrov iz Porta odšel v Olympiacos.