Tim Matavž je na peti tekmi prvič zadel v majici z državnim grbom. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Tim Matavž je na peti tekmi prvič zadel v majici z državnim grbom. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Tim Matavž
Veselje z Valterjem Birso. Foto: Sandi Fišer
Matavž junak tekme proti Ferskim otokom

Matjaž Kek si je na petkovi tekmi seveda lahko dovolil nekaj eksperimentiranja, zato je 21-letni šempetrski napadalec dobil prednost pred Zlatkom Dedičem in Zlatanom Ljubijankičem in jo na najboljši način izkoristil. Ob odprtju novega stadiona proti "kengurujem" mu ni šlo tako, kot bi si želel, drugi nastop v začetni enajsterici Slovenije pa si bo zapomnil za vedno. Doseči tri zadetke na eni tekmi nikoli ni lahko, pa četudi gre za obračun s tako povprečno zasedbo, kot je reprezentanca Ferskih otokov.

Znova hitro iz slačilnice
"Bil sem presenečen, a hkrati zadovoljen in željan, da selektorju dokažem, da lahko računa name. Hotel sem se izkazati in dati vse najboljše od mene. Upam, da mi je to uspelo," je o tem, ali je pričakoval nastop od začetka, po tekmi razpredal Matavž. S hat-trickom (v reprezentanci je zadnjega dosegel Novakovič pred štirimi leti proti Trinidadu in Tobagu) si je bržkone zagotovil mesto v udarni postavi tudi za torkov obračun v Talinu z Estonijo, a kljub temu ostaja zadržan: "Še naprej se moram dokazovati na treningih, potem pa je selektorjeva odločitev, kako in kaj naprej."

Skromni Primorec kot po pravilu prvi zapušča slačilnico po vsaki tekmi, in to precej pred drugimi soigralci. Tudi tokrat se temu ni izneveril, saj je iz garderobe mimo novinarjev prej prišel le Aleksander Radosavljevič, ki pa je bil sredi drugega polčasa zamenjan. "Ni bilo kakšnega slavja, osredotočiti se moramo na naslednjo tekmo," je Matavž ostal trdno na tleh in za opravljeno delo pohvalil celotno ekipo: "Moji zadetki so plod ekipnega dela. Igrali smo dobro, kombinatorno in bili tudi učinkoviti. Ustvarjali smo si priložnosti in dosegli pet zadetkov. Mislim, da sem v napadu dobro sodeloval tako z Milivojem kot Zlatkom. Vedno pa so še rezerve."

Super večer
O tem, komu bi posvetil zadetke, sploh ni razmišljal, mu je pa bil najljubši tisti prvi v 25. minuti ("Ker je pač prvi!"), ko je mrežo zatresel z glavo po predložku Miša Brečka. "Dokler jih ne prebiješ, je proti takšnim ekipam vedno težko igrati, potem je vse lažje. Tudi drugi rezultati so nam šli na roko, tako da je danes res super večer," je dodal za konec.

Matavž junak tekme proti Ferskim otokom