Cocuta Deportivo v elitnem južnoameriškem tekmovanju preseneča še naprej. Foto: EPA
Cocuta Deportivo v elitnem južnoameriškem tekmovanju preseneča še naprej. Foto: EPA
Patrico beži Ze Robertu
Tudi sloviti Ze Roberto, nekdanji član Bayerna, ni mogel prevestiti tehtnice na stran Santosa. Foto: Reuters

Pokal osvoboditeljev velja za izredno močno klubsko tekmovanje, saj sta bila prvaka zadnjih let, brazilska Sao Paolo in Internacional na svetovnem klubskem prvenstvu močnejša od evropskih prvakov Liverpoola in Barcelone.

Santos brez moči
V brazilskem obračunu je Gremio z 2:0 ugnal Santos. Mestni rival lanskega prvaka Internacionala je z agresivnim pristopom onemogočil goste, ki so bili neporaženi na 12 zaporednih tekmah. Odločitev je padla sredi prvega dela, ko je Gremio izkoristil najstrožjo kazen, nato pa je že dve minuti kasneje vodstvo podvojil nadarjeni Carlos Eduardo.

Perez zasenčil Riquelmeja
V drugem polfinalu je kolumbijski prvak Cocuta, novinec v tekmovanju, presenetila argentinski Boca Juniors s 3:1. Petkratni šampioni so povedli po zaslugi vezista Ledesme, nato je v polnem sijaju zablestel panamski napadalec Blas Perez, ki je z dvema sijajnima zadetkoma potopil Argentince, pri katerih Roman Riquelme ni dokazal forme, ki ga je krasila v zadnjem času, od kar znova igra v domovini.

Končno spopad Pele - Maradona?
Nekdanja kluba najboljših nogometašev na svetu Peleja in Maradone sta veljala za favorita, ki naj bi poskrbela za sanjski južnoameriški finale, a jih na povratnih srečanjih prihodnji teden čaka zelo težka naloga.

Pokal Libertadores, polfinale, prvi tekmi:

GREMIO - SANTOS 2:0 (2:0)
Czecko 34./11-m, Eduardo 36.

COCUTA (KOL) - BOCA JUNIORS 3:1 (1:1)
Perez 39., 65., Bustos 83.; Ledesma 27.

Povratni tekmi, sreda:
SANTOS - GREMIO

Četrtek:
BOCA JUNIORS - COCUTA

T. G.