Bodo Angleži poslušali nasvet Nemca? Foto: EPA
Bodo Angleži poslušali nasvet Nemca? Foto: EPA
Fabio Capello
Fabio Capello je od junija, ko je kljub osvojenemu naslovu pri Realu dobil nogo, brezposeln. Foto: EPA

V 70. letih eden najboljših nogometašev na svetu je v Bildovi kolumni zapisal, da bi bil Jürgen Klinsmann idealen selektor za preporod ponižane velesile. "Jürgen je mož z vizijo, in to vizijo zna udejaniti, četudi mu kdo nasprotuje. Do svetovnega prvenstva leta 2010 ima še tri leta, v katerih bi oblikoval novo moštvo. Pozna jezik in na Otoku ga spoštujejo še iz časov, ko je igral za Tottenham," svojo izbiro utemeljuje "Kaiser".

Da je Klinsmann pravi človek za krizne razmere, je že dokazal v primeru Nemčije. Potem ko je "elf" evropsko prvenstvo na Portugalskem leta 2004 končal že v skupinskem delu, je dve leti kasneje pod vodstvom Klinsmanna osvojil sijajno 3. mesto na domačem mundialu. Bi lahko zgodbo ponovil tudi na Otoku?

O'Neilla selektorski stolček ne zanima
Medtem se je iz kroga tistih, ki jih omenjajo kot mogoče naslednike Steva McClarna, že izločil trener Aston Ville Martin O'Neill. "Ljubim to delo. Uspehe želim dosegati z Aston Villo," je špekulacije končal 55-letni Irec.

Na stavnicah vodi Capello
Tako je na stavnicah prvi favorit postal 61-letni Italijan Fabio Capello, ki ne skriva želje po vodenju reprezentance s tremi levi na prsih: "Pripravljen sem se pogovarjati o tem. Vodenje Anglije je zelo velik izziv, ti pa so me vedno fascinirali."

Ferguson je optimističen
Kdor koli bo že nasledil McClarna, ne bo v tako težkem položaju, kot je morda videti. Vsaj tako meni Alex Ferguson, najuspešnejši klubski trener v zgodovini angleškega nogometa: "Igralci so dobri. Nesmiselno je govoriti, da je vse narobe in črno - to ni res. Pred to reprezentanco je spodobna prihodnost," meni strateg Manchester Uniteda, ki je ošvrknil tudi vodstvo zveze zaradi prehitre odstavitve McClarna: "Sprejeti takšno odločitev zjutraj po zajtrku ni pravi način. Lahko bi počakali in napravili analizo. Res pa je, da bi bila odločitev po kakšnem tednu refleksije bržkone enaka."

A. V.