32 prijav za 13 prostih mest. Foto: EPA
32 prijav za 13 prostih mest. Foto: EPA

Med kandidati bo Uefa čez leto dni izbrala 13 prirediteljev, ki bodo gostili tekmovanje. Nekatere države imajo v prvi prijavi še po dve mesti, Španija pa celo štiri.

Za EP 2020 so se prijavili Armenija z Erevanom, Azerbajdžan z Bakujem, Belorusija z Minskom, Belgija z Brusljem, Bolgarija s Sofijo, Češka s Prago, Danska s Koebenhavnom, Anglija z Londonom, Finska s Helsinki, Francija z Lyonom, Makedonija s Skopjem, Nemčija z Münchnom, Grčija z Atenami, Madžarska z Budimpešto, Izrael z Jeruzalemom, Italija (za zdaj ima dva kandidata, Rim in Milano), Kazahstan z Astano, Nizozemska z Amsterdamom, Poljska (Varšava in Chorzow), Portugalska (Lizbona, Porto), Irska z Dublinom, Romunija z Bukarešto, Rusija s St. Peterburgom, Škotska z Glasgowom, Srbija z Beogradom, Hrvaška z Zagrebom, Španija (Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia), Švedska s Solno, Švica z Baslom, Turčija s Carigradom, Ukrajina (Kijev, Donjeck) in Wales s Cardiffom.

"Veseli smo, da je zanimanje tako veliko. Več kot pol naših članic se je prijavilo, da bi rade gostile tekme Eura 2020," je na zasedanju izvršnega obora Uefe v Dubrovniku dejal predsednik Michel Platini.

EP 2020 bo, kot je odločila Uefa januarja letos, prvič potekalo na 13 različnih lokacijah po Evropi. Tekme bodo razdelili v 13 sklopov, pri čemer bo vsako mesto dobilo tri tekme predtekmovanja in eno v izločilnem delu, en sklop pa bo namenjen tekmam polfinala in finala.