Pod vodstvom danes 49-letnega Srečka Katanca se je začela
Pod vodstvom danes 49-letnega Srečka Katanca se je začela "slovenska nogometna pravljica". Katanec je Slovenijo popeljal na evropsko prvenstvo leta 2000 in svetovno 2002. Foto: MMC RTV SLO

Po neprepričljivih igrah slovenskih nogometašev pod vodstvom Slaviše Stojanovića so se v javnosti pojavila ugibanja, da vodstvo Nogometne zveze Slovenije resno razmišlja o menjavi Stojanovića, in sicer še do konca leta. Med njegovimi morebitnimi nasledniki naj bi bil tudi Srečko Katanec, v javnosti pa sta zaokrožili še imeni Tomaža Kavčiča in Darka Milaniča.

Katanec ima dovolj novinarskih špekulacij
Predsednik NZS-ja Aleksander Čeferin se na MMC-jevo "povpraševanje" še ni odzval, medtem ko je bil le malenkost zgovornejši Katanec, a vsebinsko ni želel povedati ničesar: "Ne komentiram vsega, kar novinarjem pade na 'zelnik'. Ne bi odgovarjal sploh. Vse življenje se ukvarjam s tem, da novinarji nekaj napišejo, potem moram pa jaz odgovarjati na to. Nimam več volje. Kaj bi pa jaz delal, bom pa ohranil zase."

Predsednik Čeferin je sicer sredi oktobra, po porazu v Albaniji, dejal, da selektor Stojanović še naprej uživa njegovo podporo.