Matjaž Kek je reprezentanco prevzel konec novembra lani. Foto: www.alesfevzer.com
Matjaž Kek je reprezentanco prevzel konec novembra lani. Foto: www.alesfevzer.com

Kek je skupaj z branilcem Petrom Stojanovićem stopil pred novinarje na Brdu pri Kranju. Napovedal je nekaj sprememb v začetni postavi, a o imenih ni želel govoriti. Izraelci so s tremi igralci v obrambni vrsti že v osnovi nekoliko drugačni od Poljakov.

"Prepričan sem, da bomo morali trpeti še bolj kot proti Poljski, da bi prišli do pozitivnega izida. Samo z borbo ne bo šlo. Stremimo k temu, da bi iz tekme v tekmo dvigovali tudi kakovost igre. Videli bomo, ali smo že sposobni kontinuitete. Šlo bo tudi za stvar glave. Ne bojim pa se, da nekdo ne bi šel do konca. Tekma bo z energetskega vidika izjemno zahtevna. Zelo pomembno bo, da bomo držali ritem v igri. Glede na pretečene kilometre smo bili v petek na visoki ravni. Osnova za uspeh bo spet taktična zrelost, taktična disciplina, znova bo treba iti "na glavo". Saj zdaj že dva dni samo govorim in se že ponavljam," je med drugim povedal Mariborčan.

"Vsaki obrambi lahko dajo v sekundi gol"
"Pri Izraelu so v napadu Dabour, Zahavi, Solomon, zadaj nadzoruje Natkho. Vsaki obrambi lahko dajo v sekundi zadetek. Prve informacije smo igralcem dali, jutri bomo še kaj dodali. Do zdaj je bila v ospredju regeneracija in priprava naše ekipe. Trening je bil bolj ali manj namenjen lizanju ran,"
je o tekmecih dodal Kek.

Za Izrael prodanih 8.000 vstopnic, Kek že ima zloženo enajsterico

Eran Zahavi je z osmimi zadetki najboljši strelec celotnih kvalifikacij. "Nihče ni toliko sam pomemben, da bi lahko pozabili na druge. Zahavi drži Izrael pri življenju, tudi njemu pa mora nekdo podati. Mislim, da bo jutrišnja tekma dober test za kolektiv."

"Seveda si želimo zmago. Ponoviti hočemo petkovo predstavo. Upajmo, da bo to dovolj, da bomo na koncu veseli mi," je dejal Stojanović.

Črnigoj se je zaradi poškodbe vrnil v Švico
Ponedeljkova tekma se bo začela ob 20.45, prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Kek ne bo mogel računati na vezista Domna Črnigoja, ki se je poškodoval v petek proti Poljski. Član Lugana je vstopil v 62. minuti, iz igre pa moral v 90. zaradi nategnjene mišice in zvitega gležnja.

Herzog: Pritisk Slovenije bo velik, saj ima visoke cilje

Izraelci, ki imajo po polovici kvalifikacij tako kot Slovenija osem točk, so trenirali v Stožicah.

Marca sta se izbrani vrsti v uvodnem krogu pomerili v Hajfi, bilo je 1:1.

V spodnjem videu si lahko ogledate posnetek celotne novinarske konference.


Skupina G, 6. krog, ponedeljek ob 20.45:
SLOVENIJA - IZRAEL
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.
POLJSKA - AVSTRIJA
LATVIJA - SEVERNA MAKEDONIJA

Lestvica:                            
POLJSKA             5  4 0 1  8:2 12 
AVSTRIJA            5  3 0 2 13:6  9 
SLOVENIJA           5  2 2 1  9:3  8 
IZRAEL              5  2 2 1  9:8  8 
SEVERNA MAKEDONIJA  5  1 2 2  6:8  5 
LATVIJA             5  0 0 5  1:19 0 
Kek opozarja, da imajo Izraelci odlične posameznike