Selektor Matjaž Kek bo lahko v miru razmišljal o obračunu z Italijo. Foto: EPA
Selektor Matjaž Kek bo lahko v miru razmišljal o obračunu z Italijo. Foto: EPA
Samir Handanovič
Samir Handanovič je kraljeval v slovenskih vratih. Foto: MMC RTV SLO

"Čestitam fantom. Tekma je bila po pričakovanjih težka, borbena. Tako, kot smo mi zmagali na tej tekmi, tako se pač dobi takšne dvoboje. To je zame ena najdražjih in najpomembnejših zmag. Vsi smo se zavedali pomembnosti tekme, vedeli smo, kakšni so domačini in kaj pomeni samozavest na domačem igrišču. Tudi pogoji so bili težki, težko je bilo razviti igro, ampak na koncu smo izkoristili tisto, kar smo čakali vso tekmo. Nismo še veliki, ampak velike ekipe tako zmagujejo. Čestitam tudi domačinom, ki bodo še marsikomu mešali štrene. Ta trenutek sem pa res vesel tudi zaradi fantov, kajti pritisk je bil strahovit, pa ne samo od javnosti. Tudi fantje sami so bili zelo veseli po tej zmagi, že dolgo jih nisem videl tako zadovoljnih. Zmagali smo, ne bom rekel, da s slabo igro. To je bilo rudarsko delo, tako kot reševanje tistih rudarjev," je bil po tekmi zadovoljen Kek.

Nato pa nadaljeval: "Skupina je nora. Nikogar ne gre podcenjevati. Do marca je treba odigrati dve dobri prijateljski tekmi. Kvalifikacije smo pripeljali v fazo, ko se lahko posvečamo le samim sebi."

Handanoviča prepihal mrzel veter
Eden izmed junakov slovenske zmage Samir Handanovič se je ob estonskih strelih spopadal še z mrazom: "Za vse je bilo težko, še posebej so take razmere - mrzel veter - težke za vratarje, ki se morajo nenehno ogrevati. Na takih tekmah odločajo malenkosti. Odigrali smo zelo dobro. Pristop je bil pravi, borili smo se in si zaslužili zmago."

Domači selektor Tarmo Rüütli pa je menil, da je bila Slovenija predvem srečnejši nasprotnik: "Izid bi bil za nas lahko boljši. Poskusili smo vse, tekmec je imel manj priložnosti, a je zadel. Dali smo vse od sebe, toda vaš vratar je bil izjemen. Imel je kar nekaj izvrstnih posredovanj in obramb. Na koncu lahko rečem, da je bila Slovenija srečnejša ekipa."