Matjaž Kek. Foto: EPA
Matjaž Kek. Foto: EPA

"Danci so zasluženo zmagali, čestitam jim za evropsko prvenstvo. Bili so odločnejši in hitrejši v dvobojih, mi smo stalno zamujali. Dobili so preveč prostora na naši polovici in na prelahek način prihajali do predložkov, od koder so najnevarnejši. Preveč smo tekli za njimi. Na začetku drugega polčasa smo se postavili preveč globoko, kljub drugačnemu dogovoru. Prejeli smo neumen zadetek za 2:1 po prekinitvi, ko se je žoga trikrat odbila. Poskušali bomo izvleči tudi kakšen nauk iz vsega tega. Sicer pa krasna kulisa," je Kek povedal v pogovoru za Šport TV.

"Proti takšnemu tekmecu je manjkalo malo več odločnosti, saj je brez nje težko razviti igro oziroma si ves čas pod pritiskom. Moramo se umiriti, v ponedeljek pa biti odločnejši in konkretnejši ter ne podleči pritisku. To bo čisto drugačna tekma. Prepričan se, da bomo proti Kazahstanu pravi. Z igralci, ki so bili vprašljivi za nastop, ni večjih težav. So le neke manjše. Tudi Kazahstan je danes igral in ga čaka pot v Slovenijo."

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

"Po drugem zadetku se je videlo, da nekateri padajo"

"Tekma je pokazala, kako težko je igrati na Parknu in kako širok kader ima Danska. Kljub odsotnosti nekaterih zvezdnikov tudi drugi igralci prihajajo iz odličnih klubov. Za nas je bila to tekma za pozabo," je dodal na novinarski konferenci po dvoboju.

Mariborčan je priznal, da je po drugem zadetku misel deloma že stekla proti ponedeljku. "Jasno je bilo, da je drugi gol vse skupaj usmeril. Po prvem smo se še vrnili, imeli neki načrt, po drugem zadetku, ko pri sebi veš, da moraš dati dva za preobrat, pa se je videlo, da nekateri padajo. Tudi Erik Janža in Timi Max Elšnik, zato so bile nekatere odločitve za menjave logične. Ne zaradi tega, da bi razmišljali o Kazahstanu, ritem je bil pač prehud," je pojasnil selektor.

Že pred srečanjem je ocenil, da ne bi bilo smotrno tvegati od začetka z nekoliko načetima Andražem Šporarjem in Petrom Stojanovićem.

Gnezda Čerin: V ponedeljek moramo iti na polno oziroma na glavo

Svoj pogled na dogajanje na zelenici je predstavil tudi vezist Adam Gnezda Čerin: "Za nami je težka tekma. Moramo čestitati Dancem, ki so bili boljši v vseh segmentih. Nismo bili dobri pri t. i. drugih žogah, v dvobojih, vse druge žoge so bile njihove. Čim prej moramo pozabiti na današnji poraz, narediti regeneracijo in analizo Kazahstana ter v ponedeljek iti na polno oziroma na glavo."

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Danci potujejo na Euro 2024, Slovenci pokazali premalo