Paul Le Guen bo sedel na vročo klop Paris St. Germaina. Foto: EPA
Paul Le Guen bo sedel na vročo klop Paris St. Germaina. Foto: EPA
Hasan Salihamidžić
Hasan Salihamidžić bo le še pol leta nosil dres Bayerna. Foto: EPA
Bertie Vogts
Bertie Vogts je z Nemci leta 1996 postal evropski prvak. Foto: EPA

Slednji je Lyon popeljal do treh naslovov francoskega prvaka (2003-2005). Prejšnji teden se je razšel z Glasgow Rangersi. Le Guen je v devetdesetih letih sedem let igral na Parku princev. Čaka ga veliko dela, saj so Parižani na lestvici šele na 17. mestu. "V Glasgowu sem imel povprečne izide, ne zelo slabe. Zdaj sem še bolj motiviran. Zelo dobro poznam razmere v Paris St. Germainu in prepričan sem, da ne bomo izpadli," je dejal Le Guen.

Wiltord bo počival mesec dni
Napadalec Lyona Sylvain Wiltord si je na tekmi proti Toulousu poškodoval kolenske vezi desne noge in bo z igrišč odsoten najmanj mesec dni.

Salihamidžić se seli v Torino
Bosanski nogometaš Hasan Salihamidžić bo po koncu letošnje sezone brez odškodnine zapustil Bayern in se preselil k Juventusu. Priljubljeni "Braco" naj bi po poročanju nemških medijev podpisal pogodbo za štiri leta. 30-letni Salihamidžić je v München prišel 1. junija 1998. Z Bayernom je bil šestkrat nemški prvak, leta 2001 pa je osvojil tudi Ligo prvakov. Da, poleti odhajam v Juventus. Zame je to nov izziv, klub pa mi je dal ponudbo, ki je ne morem zavrniti," je za časnik Bild dejal Salihamidžić.

Vogts selektor Nigerije
Nemški trener Berti Vogts bo postal novi selektor nogometašev Nigerije. Nekdanji odlični branilec "elfa" se je že dogovoril s predsednikom nigerijske zveze Sanijem Lulujem in bo še do konca januarja podpisal pogodbo. "Pogovarjali smo se še z nekaterimi tujimi strokovnjaki, a Vogts se je izkazal za najboljšega kandidata. Je pravi gospod, ki verjame v prihodnost nigerijskega nogometa. Ima potrebne izkušnje, da nas spet popelje na raven, ki smo jo že imeli," je povedal Lulu.

Lopeza Cara nadomestil Resino
Juan Ramon Lopez Caro ni več trener nogometaš Levanteja. Vodstvo kluba ga je odpustilo zaradi slabih izidov v zadnjih mesecih, saj je klub nazadoval na 17. mesto španskega prvenstva. Kaplja čez rob je bil sobotni poraz v Valencii (0:3). Nov trener Levanteja je Abel Resino, nekdanji vratar madridskega Atletica.