Zoran Lesjak (v  sredini) je na Goriškem načel mrežo domačega tretjeligaša. Foto: Reuters
Zoran Lesjak (v sredini) je na Goriškem načel mrežo domačega tretjeligaša. Foto: Reuters

Mariborčani so zaigrali z vsemi najboljšimi. V 25. minuti je zadel Zoran Lesjak, v 53. pa Dalibor Volaš. Prvi je v polno meril z glavo po predložku Matica Črnica iz kota, drugi pa je žogo v mrežo pospravil po akciji, v kateri sta sodelovala še Črnic in Marcos Tavares.
V prvem polčasu je gostom dvakrat zadetek preprečila še vratnica (Volašu v 4. in Arghusu v 45. minuti), skozi vso tekmo pa se je kar nekajkrat izkazal tudi domači vratar Januš Štrukelj. Gostiteljem ni uspelo resneje ogroziti Jasmina Handanovića.

Žreb četrtfinala v ponedeljek
Preostale tekme so bile odigrane že prejšnji mesec. Vijoličasti so imeli tedaj obveznosti v Evropski ligi, zato so igrali šele zdaj.
V četrtfinale so se že prej uvrstili Luka Koper, Hit Gorica, Rudar, CM Celje, Garmin Šenčur, Bravo 1 Interblock in Zavrč. Žreb bo v ponedeljek. Prve četrtfinalne tekme bodo 19. oktobra, povratne pa teden pozneje.

Pokal Hervis, osmina finala
Adria Miren - MARIBOR 0:2 (0:1)
600; Lesjak 25., Volaš 53.

Adria Miren: Štrukelj, Baša (75./Debeljak), Furlan, K. Jerkič, Sardoč, Živec, Puš, Hlede (15./L. Jerkič), Martinović, Luzar (65./Tribušon), Bytyqi.

Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Arghus, Majer, Mezga, Lesjak, Mertelj (79./Cvijanović), Črnic (76./Jelić), Tavares, Volaš (88./Ploj).